Svečana podjela monografije „Gromova“ u Osnovne škole Ličko-senjske županije

0
1210

U organizaciji Ličko-senjske županije,  danas je u POU „dr. Ante Starčević“ u Gospiću na svečan način  Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade  Gromovi    uručila monografije 2. gbr Gromovi svim osnovnim školama s područja Ličko-senjske županije.

Na svečanosti podjele monografije predstavljen je ratni put 2. gbr Gromovi i projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ kojega provodi URV 2. gbr Gromovi a uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. Ovom prigodom monografije su uručene i svim predstavnicima općina i gradova kao i braniteljskim udrugama s područja Ličko-senjske županije.

U ime Ličko-senjske županije skup je pozdravio župan dr. Darko Milinović,  te je izrazio osobitu čast što može biti domaćin Gromovima pri svečanosti podjele monografije koja je izrazito vrijedno djelo.

Predsjednik Udruge ratnih veterana „Gromovi“, umirovljeni pukovnik Ivan Krupec zahvalio se na gostoprimstvu i razumijevanju Ličko-senjske županije spram hrvatskih branitelja. O  knjizi i ratnom putu 2. gardijske brigade Gromovi govorio je  voditelj autorskog tima umirovljeni brigadir Mile Krišto. Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavio je voditelj projekta umirovljeni satnik Krešimir Maretić.

Poslije svečane podjele monografije, Gromovi su nazočili svečanom prijemu povodom Božića i Nove godine koje je priredio župan Ličko-senjske županije Darko Milinović.

izvor foto: Lika-online i B. Kolaric

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here