Suradnja ZUV HGP-a i GNK Dinama

0
1086

Kako bi zajedničkim snagama vratili domoljublje na tribine, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) ostvario je  suradnju s GNK Dinamo.

Branitelji su primjer zajedništva, jedinstva, odanosti i ljubavi prema domovini i upravo su zahvaljujući ovim pozitivnim društvenim vrijednostima obranili hrvatsku domovinu. Danas smo, nažalost, ponovno svjedoci regionalne razjedinjenosti Hrvatske i polarizacije društva. Stoga smatramo da je vrijeme  vratiti zajedništvo kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata – zajedništvo juga i sjevera, istoka i zapada, mladih i starih.  Budući da je sport oduvijek bio važan društveni segment koji u javnosti promiče sliku pojedine države, odlučili smo  kroz suradnju s nogometnim klubovima  vratiti domoljublje na tribine.

Povratkom domoljublja na tribine želimo pokazati javnosti da nas sve veže isti identitet – identitet Hrvata te da su Hrvati nacija koja je sklona zajedništvu. Huliganskim ispadima na tribinama, kojima smo nažalost imali priliku više puta svjedočiti, u javnost se šalje slika Hrvata kao razjedinjene nacije koja se sukobljava na temelju regionalne pripadnosti što nije odraz stvarnosti. Upravo su hrvatski branitelji ti koji mogu posvjedočiti koliko je važno zajedništvo i koliko razorno može biti razjedinjavanje Hrvata.

Cilj ove je suradnje je da zajedno sa sportskim klubovima  promijenimo percepciju o hrvatskim navijačima, da vratimo obitelji na tribine, da vratimo sportsko navijanje bez vrijeđanja i omalovažavanja protivnika.  Želimo navijače koji će doći i navijati za svoj klub, ali istovremeno poštivati  protivnika, bez vrijeđanja, omalovažavanja ili huliganskog ponašanja. Pokažimo svima kako se voli hrvatsko!

GNK Dinamo osigurati će ulaznice za branitelje i njihove obitelji, a branitelji će sportskim navijanjem podržati svoj klub i igrače, služeći tako kao primjer pravih navijača koji bodre svoje nogometne klubove bez vrijeđanja protivnika.

U narednom periodu igraju se dvije utakmice:

16. 05. 2015.g. GNK Dinamo –  GNK Hajduk i 30. 05. 2015.g. završna utakmica sezone.

Kako bi na vrijeme osigurali potreban broj ulaznica za veterane Gromova i članove njihovih obitelji molimo sve zainteresirane za odlazak utakmice koje slijede da se što žurnije a najkasnije do 13.5. tj do 23.5.  prijave kod tajnika udruge Branka Kolarića na broj mobitela: 099/80 57 231.

Osobe koje se prijave za dolazak na  utakmice na dan utakmice trebaju doći na blagajnu i uz predočenje osobne iskaznice podignuti ulaznicu.  Ulaznice su za istočnu tribinu koja trenutno u GNK Dinamo glasi za obiteljsku tribinu. Roditelji koji vode djecu na utakmicu trebaju ih isto prijaviti  te naglasiti da su djeca a  roditelj za njih podižu karte na blagajni.

Radi poštivanja zakonskih okvira važno je sjesti na mjesto koje je označeno na ulaznicama.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here