Sretan Vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

1974

Vojno-redarstvena operacija “Oluja” prijelomni je trenutak novije hrvatske povijesti. Ona je omogućila ispunjenje višestoljetnog hrvatskog sna, ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode. U vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”, u kojoj je bilo angažirano 200 tisuća hrvatskih vojnika, u samo 84 sata oslobođeno je 10.400 četvornih kilometara do tada okupiranog područja ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Hrvatske oružane snage krenule su u operaciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara, a oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, već drugog dana operacije, ostvaren je najvažniji strateško-vojni i politički cilj.

Drage obitelji poginulih, umrlih i nestalih  hrvatskih branitelja, veterani Gromova, hrvatski branitelji,  uvaženi građani Republike Hrvatske, sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti,  Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnica VRO „Oluja“.

Posebnu čestitku upućujemo svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u domovini i misijama potpore miru diljem svijeta.

Ponosni na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu,  VRO “Oluja” u ovoj posebnoj prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, s ponosom i dostojanstvom u svojim mislima i molitvama, prisjetimo se svih naših poginulih, umrlih i nestalih  hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine.