Sportske igre hrvatskih branitelja

1
492

Više od 300 hrvatskih braniteljica i branitelja, u 20 natjecateljskih ekipa, okupilo se u subotu 1. srpnja 2023. godne na Sportskim igrama hrvatskih branitelja, koje je organizirala Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa županijskom Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ovo tradicionalno okupljanje počelo je odavanjem počasti kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Zajedničku molitvu je predvodio fra Anto Pervan.

Sportske igre hrvatskih branitelja odvijale su se u četiri discipline: šahu, visećoj kuglani, boćanju i elektronskom pikadu.

Nakon obraćanja predsjednika Koordinacije Nenada Bužanića, ravnatelja Lječilišta Topusko Domagoja Moslera i načelnika Općine Ivice Kuzmića, okupljenim natjecateljicama i natjecateljima obratio se i otvorio Igresisačko-moslavački župan Ivan Celjak, uz kojeg su bili predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić i zamjenik župana Mihael Jurić.

Drago mi je da se i ove godine vidimo u velikom broju. Danas je sportski rezultat u posve drugom planu. Najvažnije je da se družimo, da se zabavimo i da iz Topuskog ponesemo lijepe uspomene kući,“ rekao je župan Celjak.

Svaki put kad ima prigodu govoriti sudionicima Domovinskog rata, župan posebno naglasi: „Hrvatske braniteljice i hrvatski branitelji su najveći junaci u hrvatskoj povijesti,“ jer su upravo oni, stavljajući hrabro i bez zadrške svoje živote na raspolaganje Domovini, ostvarili višestoljetni san Hrvata, slobodnu i neovisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku.

IZVOR: https://www.smz.hr/aktualno/10093-sportske-igre-hrvatskih-branitelja

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here