Spomen ploča poginulim Gromovima u Dubrovniku premještena na prikladniju lokaciju

0
1796

Prošlog mjeseca u prigodi Dana općine Župe dubrovačke uz suglasnost i koordinaciju Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, općinske vlasti Župe Dubrovačke i UHBDDR ogranaka Župe dubrovačke izmjestile su spomen ploču poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade „Gromovi“ na novu lokaciju. Općina je prikladno i dostojno uredila spomen obilježje poginulim Gromovima na mjesnom groblju u Gornjem Brgatu pokraj župne crkve sv. Ane, nedaleko stare lokacije. Dosadašnja lokacija spomen ploče Gromovima kao i ploče nekolicine dubrovačkih branitelja koji su poginuli na tom području postavljene na vanjskom zidu-ogradi oko župne crkve neposredno na raskrižju državne i županijske ceste što je uveliko otežavalo održavanje prigodnih komemoracija zbog nedostatka prostora ispred ploča, buke automobila ali i ometanja odvijanja prometa.


Zahvaljujemo se općini Župa Dubrovačka i njenom načelniku Silviju Nardeliju kao i UHBDDR ogranaku Župa dubrovačka na čelu s predsjednikom Josipom Krmekom na ovom hvalevrijednom činu.
Spomen ploču u Gornjem Brgatu za 16 poginulih pripadnika 2. gardijske brigade u deblokadi Dubrovnika i oslobađanju njegovog zaleđa tijekom 1992. godine podigla je 2. gardijska brigada „Gromovi“ krajem Domovinskog rata.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here