Sjećanje na žrtvu 12 hrvatskih redarstvenika

0
947

U Borovo selu 2. svibnja 2014. obilježena je 23. obljetnica mučki ubijenih 12 hrvatskih redarstvenika, koje su iz zasjede ubili i masakrirali pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Taj je događaj, nakon krvavog Uskrsa na Plitvicama, najavio velikosrpsku agresiju na Hrvatsku.

Na odavanju počasti poginulim redarstvenicima među mnogobrojnim domoljubima i braniteljima bilo je i nekoliko članova Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Iz nagovora vojnog biskupa mons.  Jurja Jezerinca:

“Svaki put kad dolazimo u Borovo bude se u nama mnogi potresni događaji. To je prije svega okrutno izvršena smrt nad hrvatskim redarstvenicima, ali i ponos što je Hrvatska imala takve sinove. Stoga naše poštovanje posebno zaslužuju roditelji koji su u duhu ljubavi prema domovini odgojili takve sinove.” Zahvaljujući upravo hrvatskim braniteljima Hrvatska je međunarodno priznata. Nije li njezino priznanje plod svih rana, suza i žrtava mnogih hrvatskih branitelja, među kojima se nalaze i 12 hrvatskih redarstvenika ubijenih ovdje u Borovu. Obilježavajući ovu obljetnicu želimo poručiti svijetu da je ljubav jača od mržnje, da nas samo istina može osloboditi, da je mir jamstvo života, da je poštovanje čovjeka, bez obzira na vjeru i kulturu, jamstvo za budućnost, da su materijalna dobra jednog naroda i države svetinja, da se nitko ne može poigravati s tim svetinjama, još manje da ih osvaja kako bi proširio svoj teritorij“.

Fotogalerija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here