Sjećanje na Nevenku Topalušić

0
562

U Vrbovcu je danas obilježena 8. godišnjica smrti narednice Hrvatske vojske Nevenke Topalušić. Na njenom grobu na vrbovečkom gradskom groblju i kod spomenika Hrvatska kocka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u crkvi na groblju.

Komemoraciji su prisustvovali Nevenkin suprug Branko, sinovi Dubravko i Željko te njihove obitelji, Udruga branitelja II. gardijske brigade „Gromovi“, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Ivan Krupec i delegacija vrbovečkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Hrvatskim časničkim zborom, koju je predvodio brigadir u miru i glavni tajnik Zbora Branko Gačak. U ime Grada Vrbovca na komemoraciji je bio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

Ivan Krupec, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja naglasio je kako se na godišnjicu smrti Nevenke Topalušić sjećaju i braniteljskih prosvjeda.

– Sjetimo se onih 555 dana koji su ponosni hrvatski branitelji pobjedničke hrvatske vojske proveli ispred zgrade ministarstva, tada je to bila Savska 66, a tamo je i naša Nevenka Topalušić preminula boreći se za prava hrvatskih branitelja. Ona je bila pripadnica II. gardijske brigade „Gromovi“ u sanitetu i mi je kao takvu poznamo i pamtimo. Čitav ratni vijek posvetila je upravo pomoći i brizi za hrvatske branitelje – zaključio je.

Branko Gačak, brigadir u miru i ratni zapovjednik 51. Samostale bojne Vrbovec naglasio je kako je sjećanje na Nevenku Topalušić nakon osam godina od njene smrti i dalje živo.

– Tako će biti dok god nas ima. I mi starimo, vrijeme ide, ali dok god će biti predstavnika braniteljskih udruga u Vrbovcu, mi ćemo obilježavati ovu godišnjicu – rekao je Gačak.

Nakon paljenja svijeća ispred grobnice Nevenke Topalušić, zapaljene su svijeće i pripadnicima 51. bojne, Dubravku Smolecu i Damiru Rubenčiću, koji su u okviru završnih operacija za oslobađanje Zapadne Slavonije „Orkan 91“ poginuli u Subockoj, 28. prosinca 1991. godine.

Izvor: https://radiovrbovec.hr/vijesti/sjecanje-na-nevenku-topalusic-2/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here