SJEĆANJE NA HRVATSKE VITEZOVE DARKA I MIRKA

0
1268

U spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, Darka Habenšusa pripadnika 2. gbr Gromovi i Mirka Peića pripadnika 1. gbr Tigrovi u subotu 27. lipnja 2015.g. u Gradini kod Virovitice održan je memorijalni malonogometni turnir. Već tradicionalno petu godinu za redom Zavičajni klub Slankamenaca uz potporu lokalne zajednice organizira memorijalni malonogometni nogometni turnir „Darko i Mirko“ za poginule hrvatske vitezove u Domovinskom ratu.

Prije početka turnira na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem križu pokraj župne crkve sv. Ilije Proroka u Gradini mnogobrojna izaslanstva položila su vijence i zapalile svijeće, potom je u crkvi Sv. Ilije Proroka služena Sveta Misa zadušnica  za sve  poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu a koju je služio velečasni Ivan Pofuk.

Memorijalni malonogometni turnir „Darko i Mirko“ održan je u školskoj sportskoj dvorani osnovne škole u Gradini. Turnir je otvori načelnik općine Gradina gospodin Dražen Peić i dopredsjednik URV 2. gbr Gromovi Slavko Franc.   Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa; Drava Zrinski iz Koprivnice, Mladi Gromovi iz Siska, Lordovi, NK Pejić iz Gradine, Borac iz Virovitice, Slaven-Detkovac, Zavičajni klub Slankamenaca  i Gromovi iz Virovitice.

Nakon Fair play igre rezultat ovog natjecanja bio je sljedeći: prvo mjesto osvojila je ekipa Drava-Zrinski iz Koprivnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Mladi Gromovi iz Siska dok je treće mjesto osvojila ekipa NK Pejić iz Gradine. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Rade Križanović (Drava-Zrinski iz Koprivnice) a za najboljeg golmana turnira proglašen je Marcelo Babić (Mladi Gromovi iz Siska).

Delegacija URV 2. gbr Gromovi a koju je predvodio dopredsjednik udruge Slavko Franc tom prigodom boraveći u Gradini obišla je pripadnika 2. gbr Gromovi HRVI-a Vladu Salopeka kao i obitelj poginulog Darka Habenšusa.

U srdačnoj atmosferi u Vatrogasnom domu u Grdini domaćini turnira za sve sudionike turnira pripremili su prigodnu okrjepu,  te se nastavilo sa zajedništvom i druženjem u pravoj  domaćinskoj atmosferi.

Foto:članovi URV 2. gbr Gromovi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here