SJEĆANJE NA HEROJE NIKAD NE UMIRE

0
659

U SC “Srećko Hržić” u Velikoj Rakovici pokraj Samobora, u subotu je po 29. puta upriličena svečanost odavanja počasti herojima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima Željku Miliću (Gromovi) Srećku Hržiću (Tigrovi)  Nenadu Sučiću (151. br.), koji su u borbi za slobodu i samostalnost Lijepe naše položili svoje mlade živote.

Okupljene je emotivnim govorom pozdravio predsjednik MO Velika Rakovica Stjepan Šančić, iskazavši ponos i zadovoljstvo činjenicom da sjećanje na veliku žrtvu hrabrih branitelja u Domovinskom ratu ostaje trajno živo, i da se svake godine u ovoj prigodi okuplja sve veći broj ljudi.

Nakon pozdravnih riječi uslijedio je polaganje vijenaca, cvijeća i lampaša pored spomenika u Sportskom centru, a u ime Grada Samobora to je učinio zamjenik gradonačelnice Petar Burić. Počast poginulim hrvatskim vitezovima na isti su način iskazali predstavnici braniteljskih udruga – veterana Gromova, veterana 151. brigade, Mjesnog odbora Celine, te rodbine i članova obitelji stradalih.

Prigodnu je molitvu predvodio samoborski kapelan Marko Nimac, a zatim je nastavljeno druženje okupljenih uz domaće kolače koje su pripremile vrijedne žene iz Velike Rakovice.

U sportskom dijelu ovog Memorijala za naslov pobjednika u malom nogometu, natječe se 16 ekipa samoborskih Mjesnih odbora i Gradskih četvrti, a finalna je utakmica predviđena u nedjelju u 20 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here