Sisak: Predstavljen roman „Mrtvi se ne vraćaju“ (Foto)

0
1269

Roman ratnih sjećanja ratnog veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“ predstavljen je 14. ožujka 2013. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Vlado Gotovac“ u Sisku.

Antun Jozing svojim suborcima poznat kao Deda, kako sam ističe, bez završenih visokih škola, učinio je ono što bi trebali učiniti svi oni koji se sjećaju događaja iz Domovinskog rata. Kao istinski domoljub i hrvatski branitelj ponudio je svima, posebice onima rođenima poslije rata svoja sjećanja i priču o borbi za obranu Republike Hrvatske.

Uz autora knjigu je predstavila ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Snježana Pokorny, o romanu i 2. gbr „Gromovi“ u Domovniskom ratu govorio je Davor Smuđ, predsjednik Podružnice SMŽ-a URV 2. gbr Gromovi. A o značaju vjere i duhovnosti hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu don Milenko Majić, vojni kapelan Vojne kapelanije Svetoga Ilije Gromovnika iz Petrinje. Uvodničar i moderator bio je tajnik PSMŽ-a URV 2. gbr „Gromovi“ Branko Kolarić.

Uz nazočne građane i ratne veterane Gromove  na predstavljanju su gostovali Josip Takač, izaslanik županice Sisačko-moslavačke županije, Tomislav Dovranić, izaslanik sisačkog gradonačelnika te ratni zapovjednik 2. gbr Gromovi brigadni general Drago Matanović.

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here