Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača

Na današnji dan, prije sedam godina oslobođeni su generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Tada, 16. studenog 2012. godine donesena je oslobađajuća presuda i ostvarena velika pobjeda za heroje i Domovinski rat. Na glavnom zagrebačkom trgu za generale je upriličen veličanstven doček.

Jedan od svjedoka tog događaja, Damir Krstičević, danas potpredsjednik Vlade i ministar obrane prisjetio se tog veličanstvenog događaja i istaknuo:

“Toga dana cijela Hrvatska je bila jedno, s ponosom smo dočekali naše heroje. Generali Ante Gotovina i Mladen Markač su heroji i simboli oslobodilačkog Domovinskog rata, koji su uz brojne hrvatske branitelje zaslužni za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Ne smijemo zaboraviti da su generali Gotovina i Markač vodili dva rata, oslobodilački Domovinski rat i drugi, rat za istinu i karakter Domovinskog rata i pobijedili su. Hvala im što su se borili za istinu i za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. I hvala im još jednom na snazi tijekom te duge bitke kojom je dokazano da je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države”.

IZVOR: https://www.morh.hr/sedam-godina-od-oslobodenja-generala-gotovine-i-markaca/

VIDEO: Stjepan Domijanić