Ratni veterani “Gromova” Krapinsko – zagorske županije svečano i radno obilježili 31. godišnjicu osnutka 2. Gardijske brigade “Gromovi”

0
572

Ratni veterani “Gromova” Krapinsko – zagorske županije svečano i radno obilježili 31. godišnjicu osnutka 2. Gardijske brigade “Gromovi”
Na gradskom groblju u Krapini, pomolili smo se i zapalili svijeću za sve poginule i umrle “Gromove”, i za sve ostale hrvatske branitelje. Naša izaslansva zapalila su svijeće i odale počast na mjestima njihovog vječnog počivališta.


Povodom 100. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika, i našeg Vrhovnog zapovjednika, pok. dr Franje Tuđmana, zapalili smo svijeće i odali počast kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

U drugom dijelu svečanosti obilježavanja 31. godišnjice, priključili smo se u vidu pruźanja logističke potpore i pomoći Udruzi osoba sa intelektualnim teškoćama iz Krapine, koja je u Đurmancu bila nositelj organizacije sportskih susreta i igara za udruge osoba sa intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske.

Organizatori susreta, kao i voditelji udruga bili su izrazito zahvalni ponosni što smo se uključili u realizaciju sportskih susreta i druženja, kao udruga ratnih veterana legendarnih “Gromova”.

 

Nakon svečanosti Predsjedniku Podružnice uručena je zahvalnica.
Nama hrvatskim braniteljima, bila je izrazita čast što smo se mogli uključiti, i pomoći u realizaciji događanja, malo skrenuti pozornost na osjetljive skupine našeg društva.

Naša 31. godišnjica je praznik, veliki dan, sjećamo se svih poginulh i umrlih suboraca, ali iskreno, nemjerljivo je kada vidiš veselje i radost djece i odraslih, da su uz njih branitelji, veterani, da mi smo ti koji smo uvijek uz narod, jer mi smo narod, mi svi zajedno smo Hrvatska!

“Gromovi” su uvijek bili socijalno osjetljivi, uvijek su imali empatiju prema svim građanima, pogotovo osjetljivim skupinama društva. U ratu, poslije rata, u poplavama, potresima, požarima bili smo u narod, biti ćemo opet.

JEDNOM GROM ZAUVJEK GROM

TEKST I FOTO: Zvonimir Kantolić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here