Psihosocijalna pomoć i izgradnja veteranskog centra…

0
700

U prijašnjim objavama na našoj stranici objavili smo sve  oko zahtjeva za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći Ministarstvu i Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i oko psihosocijalne pomoći.

Ministarstvo je pozvalo hrvatske branitelje koji se teško nose s novonastalim životnim uvjetima da se obrate Nacionalnom centru za psihotraumu i regionalnim centrima koji skrbe o oboljelima od PTSP-a i drugih psihičkih poremećaja vezanih uz sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Veliki broj hrvatskih branitelja i udruga hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske uključio se u pružanje pomoći potresom stradalom području putem Hrvatskog crvenog križa i sustava civilne zaštite.

U tijeku je izgradnja veteranskog centra u Petrinji u vrijednosti 82,4 mil. kuna čiji se završetak očekuje krajem 2021. odnosno početkom 2022. godine.  Centar će imati smještajne kapacitete 148 ležajeva za oko 2.380 korisnika godišnje te će moći pružiti cjelovitu skrb hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji s potresom pogođenog područja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here