PROSLAVLJENA 3. OBLJETNICA PONOVNE USPOSTAVE SISAČKE BISKUPIJE – Na misi nazočili generali Markač i Gotovina (Foto)

0
956

Misom zahvalnicom Sisačka biskupija proslavila je 3. godišnjicu ponovne uspostave. Misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, 5. prosinca 2012. god. uz mnoštvo svećenika predvodio je biskup Vlado Košić.

Uz brojne vjernike u misnom slavlju sudjelovali su i generali Ante Gotovina i Mladen Markač koje je biskup u svom pozdravnom govoru nazvao „čestitarima na treću obljetnicu ponovne uspostave Biskupije“. Također uz generale Misi su nazočili predsjednik Zbora hrvatskih gardijskih postrojba Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge specijalne policije iz DR-a Josip Klemm, ratni zapovjednik 2. gardijske brigade, brigadni general Drago Matanović, mnogobrojni branitelji u vojnim i redarstvenim odorama među kojima su bili najbrojniji ratni veterani specijalci i ratni veterani 2. gardijske brigade „Gromovi“ iz Podružnice sisačko-moslavačke županije.

U prigodnoj homiliji obraćajući se generalima biskup je rekao kako smo se molili za njih i vjerovali u njihovu nevinost i u konačnu pobjedu pravde, kao što su vjerovali i to činili toliki znani, a još više neznani ljudi, muškarci i žene, djeca i starci, koji su mislili na njih i željeli su da se što prije vrate. „A kad je to došlo, bili smo svi u radosnom šoku – toliko je to bila jaka poruka neba, toliko je to bila velika radost. Priznajemo, nismo dovoljno vjerovali, a što smo to ipak doživjeli – smatramo čudom i milošću Božjom. Oprostite nam, draga braćo i prijatelji naši, što vam nismo znali i mogli više pomoći, što je i naša država i Crkva previše šutjela u odnosu na taj nebo vapijući križ koji se nametnuo ne samo vama nego i čitavoj našoj naciji. A vi ste nas upravo svojom tihom patnjom i izdržljivošću, svojom strpljivošću i ustrajnošću u nošenju križa poučili da se nikada ne smijemo predati i uvijek se trebamo boriti za ono što je dobro i istinito, pa ma koliko to stajalo trpljenja i žrtve“, a zahvalivši im na tome biskup je pozdravio i gospođu Đurđu Šušak, suprugu pokojnog ratnog ministra obrane gospodina Gojka Šuška i gospođu Veneru Kordić, suprugu gospodina Darija Kordića, ističući kako je on danas najveći hrvatski patnik, samo radi Hrvatske. „Na pravdi Boga, nevin, on je osuđen i već 15 godina podnosi svoju kaznu, te ga stoga mi ne smijemo zaboraviti“, dodao je sisački biskup i pozvao na molitvu da mu Gospodin podari snage i da izdrži u nošenju križa, te na molitvu za sve nas, našu Domovinu kao i za Bosnu i Hercegovinu.

 

URV 2. gbr/biskupija-sisak.hr

 

Fotogalerija:

(URV 2.gbr/Sisačka biskupija)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here