Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Sisku

0
1023

Kupalište Zibel i ove je godine mjesto na kojem Grad Sisak u nedjelju, 5. kolovoza za svoje sugrađane organizira cjelodnevnu proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 17. obljetnice vojno -redarstvene akcije Oluja, najavili su u četrvtak Tomislav Dovranić, pročelnik Upravnog odjela za informiranje građana, odnose s javnošću i prava nacionalnih manjina, Davor Smuđ, predsjednik Kooordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Siska te Ivica Posavec, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Siska.

Siščani će i ove godine na Zibelu opušteno moći uživati u sportsko-zabavnom programu u sklopu kojeg je organiziran malonogometni turnir HVIDRA-e, te ribičko natjecanje Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Za gledatelje će posebno atraktivne biti i ženske utakmice koje će u sklopu malonogometnog turnira međusobno odigrati djevojke. U zabavnom dijelu programa nastupit će Građansko željezničarska glazba Sisak, FA I.G. Kovačić i tamburaški sastav Složna braća. Za sve je posjetitelje proslave osigurana je bogata ugostiteljska ponuda, vojnički grah i pečene ribe, šaran na rašljama.

Program na kupalištu počinje već u 10 sati turnirima u odbojci na pijesku i malom nogometu. Posebna će atrakcija u 17 sati biti i turnir četiri ženske nogometne ekipe. Ujutro u 9 sati na Kupi kod Malog Kaptola počet će turnir u sportskom ribolovu. U 16 će sati nastupiti članovi Građansko-željezničarske glazbe, koji će u 17 pozdraviti i dolazak raftingaša. Program se nastavlja nastupom sastava Složna braća, a u 18 sati kulturno zabavnim programom u izvedbi foklorne i tamburaške sekcije FA I. G. Kovačić. Navečer će goste opet zabavljati Složna braća. Za gastronomsku ponudu pobrinut će se od 17 sati Darko Kirin, koji će pripremiti vojnički grah i od 18 sati Josip Mravinac, majstor za pripremu šarana na procep. Hrana je besplatna za sve.

http://www.sisak.info

PROGRAM PROSLAVE DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI U SISKU
4. kolovoza 2012.god.
8,30 sati – Odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Viktorovac kod središnjeg križa
9,15 sati – Odavanje počasti paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana (Kontroba)
5.kolovoza. 2012. god.
Mali Kaptol
9 sati – HVIDR-a- Turnir u športskom ribolovu 
Kupalište Zibel
10 sati – Turnir u odbojci na pijesku- Turnir u malom nogometu
16 sati – Građansko – željezničarska limena glazba
17 sati – Tamburaški sastav Složna braća
– podjela vojničkog graha
18 sati – Kulturno – zabavni program (FA I.G. Kovačić Sisak i Češka beseda Sisak)
– podjela šarana sa rašajia
19 sati – Tamburaški sastav Složna braća
– proglašenje pobjednika u športskim natjecanjima
Sela (kraj Siska)

14 sati – memorijalni malonogometni turnir „Stjepan Hrvoić-Pepo“ posvečen poginulom pripadniku 2. Gardijske brigade Gromovi
Prijave za sva sportska natjecanja vrše se pola sata prije početka natjecanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here