Proslava 5.kolovoza u Sisku

SISAK – Sisak će i ove godine 5.kolovoza proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 18.obljetnicu vojno redarstvene akcije „Oluja”. Proslava će biti održana na sisačkom kupalištu Zibel a program se sastoji od niza sportskih i zabavnih sadržaja ali je Grad Sisak pripremio i 1400 porcija vojničkog graha koji će biti podijeljen poslije 17 sati svim građanima.

U prijepodnevnim satima bit će održano ribičko natjecanje na rijeci Kupi koje organizira Udruga proisteklih iz Domovinskog rata dok će također u prijepodnevnim satima biti održani i turni u malom nogometu dok će istovremeno svi posjetitelji Zibela na raspolaganju imati i igralište za odbojku na pijesku.

Zabavni dio programa počinje u 17 sati u sklopu kojeg će nastupiti Građansko željezničarska glazba Sisak, Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić, Češka beseda Jazvenik, Kulturno umjetničko društvo Hrvatsko srce Odra – Žabno, Kulturno umjetničko društvo Sloga Hrastelnica, Kulturno umjetničko društvo NUR dok će u večernjim satima nastupiti tamburaški sastav Složna braća.

Inače, obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započet će u jutarnjim satima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Viktorovac i kod Spomenika poginulim braniteljima na Kontrobi.

www.portal53.hr