Promocija monografija gardijskih brigada OS RH iz Domovinskog rata

0
1201

U dvorani Doma OS RH “Zvonimir” u Zagrebu, Stančićeva 4, u petak, 12. listopada 2012. s početkom u 18 sati održat će se promocija monografija vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, i to 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 3. gardijske brigade „Kune“ te 1. hrvatskog gardijskog zdruga.

Promociji monografija uz ministra obrane RH Antu Kotromanovića i načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnika Dragu Lovrića, nazočit će i umirovljeni zapovjednici vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, general zbora Josip Lucić, general bojnik Milenko Filipović, brigadni general Tomo Medved, brigadir Marko Leko i dr.

Monografije prikazuju svojevrsnu kronologiju gardijskih brigada iz Domovinskog rata, od njihova ustrojavanja, ratnog puta, do završetka Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. Autori monografija su najvećim dijelom umirovljeni zapovjednici i pripadnici gardijskih brigada, a nakladnik je Glavni stožer Oružanih snaga RH.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u petak, 12. listopada 2012.  u Ministarstvo obrane, ulaz Stančićeva 4, najkasnije do 17.45 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je glasnogovornik MORH-a Mislav Šimatović, mob: 099/7086879.

http://www.morh.hr

Obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade “Gromovi” koji su zainteresirani sudjelovati  na navedenom predstavljanju Monografija u dvorani Doma OS RH “Zvonimir” u Zagrebu, Stančićeva 4, da isto počinje večeras (petak) u 18 sati i da je ulaz slobodan. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here