Promaknuti pripadnici Oružanih snaga RH

0
1591

 

 

PONEDJELJAK, 27. SVIBANJ 2013.

U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić uručili su ukaze o činovima, nagrade i pohvale djelatnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, na svečanosti održanoj danas, 27. svibnja 2013. u Domu HV “Zvonimir” u Zagrebu.

Ministar obrane Ante Kotromanović prisutnima je čestitao 22. obljetnicu OSRH i HKoV-a te je uputio čestitke svim promaknutim i odlikovanim djelatnicima. “Naša je vojska napravila sjajan posao kroz prošlost i na temelju tih dužnosti imala brzu transformaciju iz Domovinskog rata u europsku vojsku”, istaknuo je ministar Kotromanović. Tom je prigodom izrazio težnje da se tijekom ove godine naprave kriteriji za transparentan proces dodjele činova, kao i svima dostupan sustav ulaska i izlaska vojnika, časnika i dočasnika iz ministarstva.

“Naši ljudi su najvažniji i najdragocjeniji resurs kojim danas raspolažemo”, kazao je načelnik GS OSRH general pukovnik Drago Lovrić u svom govoru te naglasio da su promaknuća u viši čin najjasnije priznanje koje vojska daje svojim ljudima.

Odlukom predsjednika RH u viši je čin promaknuto 172 najzaslužnijih djelatnika, dok je odlukom načelnika GS OSRH u viši čin promaknuto 87 djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga.

Tako je u čin viceadmirala promaknut kontraadmiral Ante Urlić, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadiri Ivica Kinder i Ivica Olujić dok je u čin komodora promaknut kapetan bojnog broda Marileo Staničić.

U čin brigadira promaknuti su pukovnici: Mijo Ćubić, Zvonko Galić, Stjepan König, Predrag Mikulić, Željko Mustapić, Denis Tretinjak, Mijo Validžić, Anto Zelić i Nedeljko Zmajić.

U čin kapetana fregate promaknut je kapetan korvete Ivica Skejić.

U čin pukovnice promaknute su bojnice Verica Biškić i Vesna Majić, dok su u čin pukovnika promaknuti bojnici: Zdravko Barbarić, Danijel Biškup, Ivica Brajković, Robert Jandriš-Sačer, Ivan Jurišić, Robert Jurković, Hrvoje Luketić, Zdravko Magdić, Mato Majer, Mario Mandl, Krešimir Maras, Branko Mihaljević, Željko Mihulja, Mile Valentić i Luka Vujadinović.

U čin bojnika, odnosno kapetana korvete promaknuto je 36 satnika/poručnika bojnog broda.

U čin satnika promaknuto je četrdeset i sedam natporučnika, odnosno u čin poručnika bojnog broda promaknut je jedan poručnik fregate. U čin natporučnika promaknuto je pedeset i četiri poručnika, odnosno u čin poručnika fregate promaknuta su tri poručnika korvete.

Također je Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga nagradio i pohvalio devet pripadnika Oružanih snaga. Ručnim satom nagrađen je general bojnik Dragutin Repinc.

Predsjednik Republike pohvalio je: general pukovnika Slavka Barića, brigadnog generala Franu Tomičića, kapetana bojnog broda Marina Stošića, kapetana bojnog broda Marilea Staničića, brigadira Marina Gregorovića, pukovnika Emilia Turinu, pukovnika Josipa Turkovića i natporučnika Damira Miljkovića.

Ministar obrane Republike Hrvatske nagradio je i pohvalio devet pripadnika Oružanih snaga RH.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH promaknuo je u viši čin te dodijelio prvi dočasnički čin za 87 pripadnika OS RH.

U čin časničkog namjesnika promaknuti su stožerni narednici Marijan Bubanić, Krešimir Grljušić i Goran Krizmanić.

U čin stožernog narednika promaknuto je dvadeset i šest nadnarednika, u čin nadnarednika promaknuta su trideset i tri narednika, u čin narednika promaknuto je osam desetnika dok je u čin desetnika promaknuto sedamnaest skupnika.

Načelnik GS OS RH nagradio je devetnaest pripadnika OSRH te pohvalio trideset i jednog pripadnika OSRH, dok je zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH za planove i resurse nagradio i pohvalio jedanaest pripadnika OSRH.

www.morh.hr

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here