Projekt “Budimo zajedno”

0
1704

 

Projekt Budimo zajedno

Kratki opis projekta:

Kontinuiranim radom te članstvom s partnerskim i suradničkim braniteljskim udrugama sve se više ističu nezaobilazni problemi s kojima se svakodnevno susreće braniteljska populacija. Konkretno, na ozbiljnost situacije upućuju rezultati istraživanja provedeni od strane Ministarstva hrvatskih branitelja u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu koji svjedoče kako je prosječna dob u kojoj branitelji umiru iznosi 52 godine.

Činjenica je kako naša udruga ima veliki broj izravnih korisnika koji često nisu smješteni u određene institucije kao niti u mogućnost sami potražiti pomoć.

 

Ukupan iznos projekta u kn: 1.987.815,75

Iznos EU potpore u kn:          1.490.861,81

Početak provedbe projekta:   05.02.2020.

Završetak provedbe projekta: 05.02.2022.

 

Partneri projekta:

  • Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi
  • Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske
  • Udruga RAST

 

Ciljevi projekta:

  1. Opći cilj poziva

Unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata i povećati socijalnu uključenost.

  1. Specifični cilj poziva

Doprinos boljoj kvaliteti življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata i većem stupnju socijalne uključenosti kroz pružanje izvaninstitucionalnih usluga u obliku zdravstvene, psihosocijalne pomoći i pomoći u kućanstvu.

  1. Cilj projekta

Pružanjem usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći, pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti i zdravstvene skrbi u domu korisnika doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života ciljane populacije. Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja te unaprijeđenje zdrave socijalizacije. Ovim projektom potiče se zapošljavanje raznih profila ljudi: nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene, mlađe od 25 godina i starije od 54 godine, čime se doprinosi boljitku cjelokupnog društva.

 

Provedba projekta provodi se kroz elemente:

  1. Pružanje usluga pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti

U sklopu elementa zaposlit će se 4 osobe na radnim mjestima osobnog pomoćnika, a njihov opis poslova obuhvaća sljedeće: organiziranje usluga obavljanja kućanskih poslova, čišćenje stambenog prostora, održavanje higijine, priprema obroka, odlazak u trgovinu ili ljekarnu, prijevoz i pratnja pri odlasku k liječniku, cijepanje drva, pomoć pri administrativnim poslovima u kućanstvu i ostali poslovi vezani uz osnovne ljudske potrebe. Također, zaposlene i osposobljene su 4 osobe na radnom mjestu gerontodomaćina/ice koje su posjedovanjem certifikata konkurenti/ce na tržištu i nakon završetka projekta.

  1. Zdravstvena skrb u domu korisnika

U sklopu projekta angažirat će se liječnik opće prakse koji će na početku projeka napraviti sveobuhvatan medicinski pregled korisnika te će se zaposliti medicinska sestra koja će redovito pružati sve oblike medicinske skrbi koje je moguće pružiti u domu korisnika.

kontakt za EU projekt:

Voditelj projekta: Alen Makaronov +385 99 687 3188

Administrator projekta: Borna Vukojević +385 95 5080 135

e mailgromovi91@gmail.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here