Pripćenje ZUV HGP i Udruge Specijalne policije

0
890

U Domovinskom ratu borili smo se ne samo za očuvanje suverenosti i teritorijalne cjelovitosti Hrvatske nego i za zaštitu ljudskih vrijednosti na načelima demokracije. Borili smo se za zaštitu hrvatskih i katoličkih vrijednosti naših obitelji.

Kao i tada, tako i danas zajednički ispred braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz

Domovinskog rata dajemo potpunu podršku zaštiti neposredne demokracije, političkim pravima i slobodama građana. Dajemo podršku građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ jer je legitimno pružiti priliku građanima da se neposredno izjasne o bitnim pitanjima za hrvatsko društvo.

Podržavamo inicijativu da se u Ustav RH unese odredba o braku kao zajednici muškarca i žene i tako dodatno osnaže tradicionalne vrijednosti braka kao osnova hrvatskog društva.

Isto tako dajemo podršku svim legitimnim i legalnim oblicima izražavanja stavova i

svjetonazora hrvatskih građana koji se ne moraju nužno preklapati s našima, tako očekujemo i od drugih da poštuju političke slobode i prava svih pojedinaca i grupa u našem društvu.

Oštro osuđujemo svaki napad od strane zlonamjernika na volontere građanske inicijative „U

ime obitelji“. Osuđujemo pokušaje sabotiranja akcije paljenjem štandova, krađom i uništavanjem knjiga s prikupljenim potpisima, te vrijeđanje i vulgarno ponašanje sa svrhom provokacije volontera.

Ti volonteri su naša djeca, naše žene, majke, očevi, prijatelji i sugrađana te napad na njih

smatramo napadom na nas same. Pozivamo na suzdržavanje od nasilja i provokacija kao što dajemo potporu volonterima da sve to izdrže s dostojanstvom, a redarstvene vlasti pozivamo da pojačaju zaštitu lokacija prikupljanja potpisao kao i da procesuiraju sve kršitelje javnog reda i mira.

Vandalizam i nasrtaji na volontere akcije najbolje govore o onima koji se prečesto medijski

predstavljaju kao glavni zagovornici i promicatelji ljudskih prava i sloboda.

Ujedno osuđujemo svaki pokušaj medijske manipulacije da se iza inicijative kriju političke

stranke i uski politički interesi jer se akcija provodi bez stranačkog predznaka, a sve političke opcije u Hrvatskoj pozvane su izjasniti se o pitanju ustavne zaštite braka kao zajednice muškarca i žene ukoliko to žele, jer samo takvom zajednicom osiguravamo budućnost novim naraštajima.

Posebno upozoravamo demokratski izabrane predstavnike Hrvatskih vlasti kao i nadležne državne institucije da osiguraju provođenje i poštivanje ustava i zakona RH koje je donio Hrvatski Sabor i podsjećamo da :

čl.62. ustava RH država štiti materinstvo

čl.63. ustava RH roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te       imaju pravo i slobodu samostalno odlučiti o odgoju djece

Brak i pravni odnosi u braku uređuju se zakonom, a po zakonu brak sklapaju nevjesta i ženik (čl. 16. obiteljskog zakona)

 

USP iz DR presjednik Josip Klemm

ZUV HGP presijednik Ilija Vučemilović

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here