PRIPADNIK ORUŽANIH SNAGA SUDJELOVAO U MEĐUNARODNOJ DOBROTVORNOJ MANIFESTACIJI

Pripadnik Predstavništva Oružanih snaga Republike Hrvatske pri NATO-u pukovnik Siniša Ciglenečki, uz oko 14 000 trkača, u nedjelju 6. listopada 2013. godine sudjelovao je u desetom maratonu i polumaratonu koji se održao u Bruxellesu.

Riječ je o međunarodnoj dobrotvornoj manifestaciji tijekom koje je u dobrotvorne svrhe prikupljeno oko 150 000 €.

Pukovnik Ciglenečki je pripadnik Oružanih snaga RH i sudionik Domovinskog rata od rujna 1991. godine. Nekadašnji je pripadnik 2. gardijske brigade GROM i Uprave za operativne poslove i obuku Glavnog stožera Oružanih snaga RH s dvostrukim ISAF iskustvom. Sa svojih 44 godine, bez ikakvog atletičarskog iskustva, iskoristio je priliku istrčati svoj prvi polumaraton u životu. Pretrčao je 21 097 metara za 1:33:13 te je zauzeo 500. mjesto u konkurenciji od 8000 polumaratonaca koji su ušli u cilj.

Uspješnim prvim polumaratonskim iskustvom proslavio je ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

www.osrh.hr/