Priopćenje: Povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagić-Bajage na Danima piva u Sisku 15. rujna 2018. godine.

Kao Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije u kojima se okuplja većina branitelja sa područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije smatramo da je neprimjereno neumjesno dovođenje u Grad Sisak grad hrvatskih pobjeda „estradnih umjetnika“ koji su za vrijeme Domovinskog rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske, teroriste koji su činili nezamislive zločine nad hrvatskim braniteljima i nad civilnim stanovništvom, teroristi koji su razorili trećinu gospodarskih, kulturnih i civilnih objekata.
Pjesme koje je pjevao Momčilo Bajagić-Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio.
„Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska“…..“Lepa vaša bit će groblje…”
Smatramo da dovođenje takvih „estradnih umjetnika“ pored toliko hrvatskih pjevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH otvara nezacijeljene rane stradalnika Domovinskog rata ne samo u Gradu Sisku nego i u cijeloj Hrvatskoj.

KUPDR SMŽ Predsjednik Nenad Bužanić

Izvor tekst: Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata