Primopredaja u Gardijsko motoriziranoj brigadi

0
2156

NASLOVNA

Službena primopredaja poslova i zadaća zapovjednika Gardijske motorizirane brigade između dosadašnjeg zapovjednika, brigadnog generala Borisa Šerića i brigadira Tihomira Kundida, načelnika stožera-zamjenika zapovjednika izvršena je 14. lipnja 2016. godine, u vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu. Brigadir Tihomir Kundid će do imenovanja novog zapovjednika obavljati poslove i zadaće zapovjednika Gardijske motorizirane brigade.

Primopredaji su uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generala zbora Mirka Šundova i zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-pukovnika Matu Ostovića, nazočili zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak, zapovjednik Inženjerijske pukovnije brigadir Eugen Njari, zapovjednici postrojbi OS smješteni u gradu Kninu, predstavnici županijskih, gradskih i vjerskih vlasti te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Brigadni general Boris Šerić se u svom izlaganju zahvalio svim vojnicima, dočasnicima i časnicima za profesionalan, predan i vrijedan rad svih pripadnika brigade riječima „Ponosan odlazim zato što sam imao čast raditi s ovim vrijednim pripadnicima, zato što je to bila moja postrojba“. Također se zahvalio djelatnicima Šibensko-kninske, Zadarske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije, a na posebno gradonačelnicima gradskih uprava gradova Knina, Gospića, Benkovca i Petrinje na odličnoj i korektnoj suradnji.

Nakon obraćanja brigadnog generala Borisa Šerića, uslijedila je svečanost primopredaje stijega Gardijske motorizirane brigade, a potom se pripadnicima postrojbe i uzvanicima obratio brigadir Tihomir Kundid izražavajući zahvalnost nadređenima na ukazanom povjerenju te naglasio da će ova postrojba i dalje nastaviti predan rad na izvršenju svih dodijeljenih zadaća, a dosadašnjem zapovjedniku Gmtbr zaželio puno uspjeha na školovanju u SAD-u i daljnjoj vojničkoj karijeri.

Zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Mate Ostović u svom izlaganju podsjetio je na sva postignuća kako zapovjednika, tako i svih pripadnika Gmtbr te iskazao očekivanja od brigadira Kundida vezana za motiviranost i osobni angažman u provedbi obuke pojedinaca, postrojbi i stožera, a u cilju dostizanja zahtijevanih sposobnosti brigade. „Posebna vrijednost brigade su ljudi“, rekao je i nastavio „Stoga napore treba i dalje ulagati u osobni razvoj i usavršavanje svakog pojedinca, a neprekidna briga o svakom pripadniku, mora biti u stalnom fokusu zapovjednika na svim razinama, a posebno zapovjednika brigade“.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov je zahvalio generalu Šeriću na uloženom trudu u napretku i razvoju Gmtbr te je posebno istakao stalnu spremnost brigade za NATO brze snage, EU borbene skupine i sudjelovanje pripadnika i oklopnih vozila brigade na NATO vježbama „CombinedResolve IV“ u Njemačkoj i „TridentJuncture 15“ u Španjolskoj. Brigadiru Kundidu je poručio da će zapovijedati elitnom postrojbom te da posebnu pozornost mora posvetiti pripadnicima brigade, njihovoj karijeri obučenosti i profesionalizmu. I general Šerić i brigadir Kundid su sudionici Domovinskog rata iz siječnja 1991. godine te su svoje karijere uglavnom proveli u 4. gardijskoj brigadi „Pauci“ odnosno 2. gardijskoj brigadi „Gromovi“.

Tekst: OSRH/Zoran Smoljo

Foto: OSRH/Stjepan Brigljević

Izvor:http://www.osrh.hr/#rubData/HTML/HR/GLAVNA/DOGAĐANJA/

20160615_Primopredaja_u_Gardijsko_motoriziranoj_brigadi/

Primopredaja_u_Gardijsko_motoriziranoj_brigadi_HR.htm

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here