Prezentacija ratnog puta 2. gbr Gromovi 31. kampu ročnika

0
1195

 

Nastavljajući tradiciju u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“  20. lipnja  2018. godine,  ratni veterani iz Udruge ratnih veterana  2. gbr Gromovi održali su  prezentaciju ratnog puta 2. gbr Gromovi 31. naraštaju dragovoljnih ročnika. Ročnici su ovih dana pristigli na obuku u 2. mb Gromovi, Gardijsko mehanizirane brigade HV-e kako bi započeli svoje vojne karijere.

Umirovljeni časnik 2. gbr Gromovi,  Krešimir Maretić  mladim vojnicima pristiglim u postrojbu prezentirao je slavni ratni put 2. gardijske brigade Gromovi. U svojoj prezentaciji umirovljeni satnik Maretić iznio je važnost i ulogu 2. gardijske brigade Gromovi u Domovinskom ratu.  U svom izlaganju satnik Maretić posebno se osvrnuo na poginule Gromove koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske Domovine. U svojoj prezentaciji Maretić je iznio: „Naša ratna postrojba bila je temelj HV-e u Domovinskom ratu, Gromovi su Domovinskom ratu sve postavljene zadaće izvršili časno i profesionalno. Snaga i profesionalnost Gromova u Domovinskom ratu pokazala se i u VRO „Oluja“ kada su Gromovi stvorili uvjete da im se preda cijeli korpus neprijateljske vojske.“

Umirovljeni dočasnik 2. gbr Gromovi Branko Kolarić, tajnik Udruge ratnih veterana  2. gbr Gromovi prezentirao je mladim vojnicima rad Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi i značaj vojne kapelanije Sv. Ilije Proroka zaštitnika Gromova. U svom izlaganju umirovljeni dočasnik Kolarić iznio je mladim vojnicima: „S ponosom nosite  zelenu beretku Gromova, ona je simbol, profesionalnosti,  časti i  hrabrosti hrvatskog gardiste Groma,  koji je u Domovinskom ratu noseći zelenu beretku Gromova hrabrošću i požrtvovnošću obranio i oslobodio Domovinu Hrvatsku. U 2. mb Gromovi još uvijek rade ratni veterani 2. gbr Gromovi, učite od njih, njihova ratna iskustva i znanja koja će prenositi na vas zasigurno će vam biti od pomoći u vašem vojnom pozivu“.

Na prezentaciji je bio nazočan i ratni veteran 2. gbr Gromovi koji još uvijek radi u 2. mb Gromovi narednik Zlatko Nuić te dopredsjednik Urv 2. gbr Gromovi Nenad Bužanić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here