Premijer Milanović i ministar Kotromanović u petrinjskoj vojarni

0
1240

Vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji posjetili su danas, 5. ožujka 2013. predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović i ministar obrane RH, Ante Kotromanović. Zajedno s načelnikom GS OS RH general pukovnikom Dragom Lovrićem, zapovjednikom HKoV-a, general bojnikom Dragutinom Repincom, zapovjednikom ZzP, general bojnikom Matom Ostovićem, načelnikom Uprave za logistiku GS OS RH, brigadirom Ivicom Olujićem, zapovjednikom Gmtbr-a, brigadirom Borisom Šerićem, ministar obrane Kotromanović premijera je upoznao s vojarnom “Pukovnik Predrag Matanović” kao primjerom vojarne kakve želimo imati, “vojarne 21. stoljeća”.

Ministar Kotromanović tom je prilikom istaknuo kako je vojarna “Pukovnik Predrag Matanović” od strateškog značaja za HKoV te OS RH, a planom razvoja vojarna će se razvijati kao moderna vojarna za smještaj pripadnika oružanih snaga, u skladu s najnovijim svjetskim vojnim standardima.

“Želimo da ova vojarna, u skladu s idejom vojarne 21. stoljeća, ne bude tek velika spavaonica, već da za one koji u njoj borave obuhvati mogućnosti organizacije dodatnih sadržaja”, naglasio je načelnik GS OS, general pukovnik Drago Lovrić, upoznajući premijera s onim što je u tom smislu učinjeno, ali i onime što tek treba učiniti.

Uz obilazak starih smještajnih kapaciteta vojarne, a zatim i novosagrađenih, te upoznavanje s planom nastavka izgradnje dva nova stambena objekta satnijskog tipa, premijer Milanović nazočio je demonstraciji borbenog oklopnog vozila AMV 8×8 “Patria” i posada s naoružanjem i opremom, i to borbenog vozila opremljenog oružanom stanicom 12,7 te sanitetskog (BOV-Sn) i logističkog (BOV-Log) vozila, nakon čega je obišao i skladišne objekte za smještaj “Patria” te radionička postrojenja.

Na kraju posjete petrinjskoj vojarni, premijer Milanović izrazio je zadovoljstvo viđenim te istaknuo kako je stanje u vojarni bolje nego što je očekivao. “Ako smo se opredijelili za malu, učinkovitu i profesionalnu vojsku, onda ćemo imati takvu vojsku, a nastaviti ćemo i dalje opremati vozila “Patria” koja smo nabavili”.

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here