Pregled rada na EU projektu za 2021. godinu

Pregled rada na EU projektu za 2021. godinu

EU Projekt „Budimo zajedno“ započeo je s radom početkom veljače 2020. godine. Projekt je nastavio s radom u 2021. godini, ispunjavajući potrebne elemente projekta. Za kraj 2021. godine smo povećali broj korisnika na 36.

Gerontodomaćica 2 Željka Vori i Osobna pomoćnica 2 Barica Conjar radile su s korisnicima (hrvatskim braniteljima) na području Karlovačke županije pružajući usluge pomoći u kućanstvu. Gerontodomaćica 4 Vesna Mrkonja i Osobna pomoćnica 4 Ružica Begić radile su bez problema s korisnicima na području Sisačko-moslavačke županije. U Zagrebačkoj županiji to su i dalje bile Gerontomaćica 1 Maja Kučan Berković i Osobna pomoćnica 1 Štefica Berković Petrinec. Osobna pomoćnica 4 Biserka Curman obavljala je posao u krapinsko-zagorskoj županiji. Zbog problema pronalaska korisnika projekta u ovoj županiji 2020. zaposlena je samo osobna pomoćnica. Preostala gerontodomaćica je zato zaposlena u Saborskom (Karlovačka županija) gdje je bilo više potrebnih korisnika, uz potvrdu Posredničkog tijela razine 2. Radi se o Sanji Matovini koja je zaposlena početkom rujna 2020. godine.

Liječnik je obišao sve korisnike i procijenio njihovo zdravstveno stanje prvi puta, dok će drugi i završni put biti pred kraj projekta.

Medicinska sestra je pružala usluge zdravstvene skrbi korisnicima sve do sredine studenog 2021. godine kad je prešla na drugo radno mjesto.

Uz to smo i izvršili druge elemente projekta poput izrada marketinškog plana, dok su preostali elementi poput izrade evaluacije rada pružatelja korisnika pred skorim ispunjenjem.

Imali smo pet sastanka s partnerima ove godine, što je jedan od uvjeta ispunjenja projekta. Ukupno je potrebno održati 12 partnerskih sastanaka, a s krajem 2021. godine sveukupno broj sastanaka s partnerima bio je deset.

Prema Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva koje je posredničko tijelo razine 2 poslana su četiri zahtjeva za nadoknadom sredstava u 2021. godini, što je jedan od uvjeta rada projekta. S time ih je ukupno 7 od 8 predviđenih zahtjeva. Završni zahtjev predaje se u roku od 30 dana nakon završetka projekta.