Predstavnici URV 2. gbr Gromovi na kolokviju „Za budućnost Hrvatske“

0
979

U subotu 1. ožujka 2014. godine u Sisku je nakon Misnog slavlja za Domovinu u sisačkoj katedrali kojeg je predvodio sisački biskup Vlado Košić održan u Dvorani bl. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom kaptolu kolokvij “Za budućnost Hrvatske”, s ciljem dijaloga između znanosti, struke, politike, civilnog resora i zainteresiranih pojedinaca o pitanjima važnim za budućnost. Predavanja na kolokviju uz biskupa Vladu Košića održali su predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić koji je govorio na temu “Kakvu Hrvatsku još uvijek sanjamo i hoćemo?”, demograf prof. dr. Anđelko Akrap s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji je izlagao o demografskim perspektivama Hrvatske, prof. dr. Damir Kovačić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji je održao predavanje “Kuda ide hrvatsko selo?”, potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić koji je govorio o temi “Hrvatske usporedne i natjecateljske prednosti: opća i javna dobra”, a izlagački dio zaključio je član Komisije Iustitia et pax HBK dr. sc. Neven Šimac predavanjem “Svjetski i EU trenutak: kriza rada, dobara i interesa”.

Voditeljica Ureda za socijalni nauk Crkve Sisačke biskupije Marijana Petir predstavila je izjavu povodom održanog kolokvija. U njoj se između ostalog ističe kako se u Hrvatskoj treba postići opće suglasje glavnih političkih, gospodarskih, društvenih i vjerskih aktera oko dugoročne politike razvoja stanovništva koja bi bila obvezatna za sve nositelje političke vlasti.

Na kolokviju su uz predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi  Antu Deura i predstavnike veterana specijalne policije sudjelovali i predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, predvođeni predsjednikom Udruge Željkom Ćubelom i tajnikom Brankom Kolarićem. Skupu se u ime Zbora veterana gardijskih postrojbi  i udruga specijalne policije obratio predsjednik Zbora Ante Dur koji se  zahvalio organizatoru Sisačkoj biskupiji i biskupu Košiću, naglasivši zajedništvo hrvatskih branitelja, crkve i naroda koje ima budućnost.

Opširnije o Misi i kolokviju možete pogledati na mrežnim stranicama Sisačke biskupije: www.biskupija-sisak.hr

 

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here