Predstavnici Gromova posjetili biskupa Uzinića

0
967

Predstavnici Udruge ratnih veterana Druge gardijske brigade Gromovi Ivan Krupec, predsjednik Udruge, i Krešimir Maretić posjetili su u ponedjeljak, 5. prosinca dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića i darovali mu monografiju „2. gardijska brigada Hrvatske vojske Gromovi“.

Biskup Uzinić zahvalio je predstavnicima Udruge, saslušao njihova svjedočanstva o danima rata kao i o problemima s kojima se susreću u miru, zahvalio im za sve što su činili i čine te im podijelio blagoslov.

Izaslanstvo Udruge istu knjigu darovalo je također i svim dubrovačkim školama kako bi oni koji sudjeluju u procesu odgoja i obrazovanja novih generacija mogli biti upoznati sa stradanjima Gromova u Domovinskom ratu. Jedan dio ove brigade sudjelovao je i u obrani Dubrovnika, sedamnaest pripadnika je poginulo, a jedan se vodi nestalim. Na Južnom bojištu bilo je ranjeno šezdeset pripadnika Gromova.

Izvor: http://www.dubrovacka-biskupija.hr/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=4599:predstavnici-gromova-posjetili-biskupa-uzini%C4%87a&Itemid=466

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here