Predstavnici 2. mb „Gromovi“ na proslavi sv. Kvirina

Zaštitnik Sisačke biskupije i Grada Siska sv. Kvirin, svečano je proslavljen u utorak 4. lipnja 2013. godine u Sisku i istoimenoj sisačkoj župi.

Svečano misno slavlje u crkvi sv. Kvirina predvodio je Egidije Živković biskup Železnog (Eisenstadt) u Austriji, podrijetlom gradišćanski Hrvat, u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, šibenskim biskupom Antom Ivasom, varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, biskupom grkokatoličke križevačke biskupije Nikolom Kekićem, pomoćnim biskupima zagrebačkim Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim i pomoćnim biskupom banjalučkim Markom Semrenom.

Misnom slavlju prethodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do crkve sv. Kvirina u kojoj je sudjelovalo više od tisuću vjernika (predstavnika župa Biskupije, mladih, krizmanika i prvopričesnika, policajaca, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članova KUD-ova, vatrogasaca, predstavnika državne, lokalne uprave i samouprave.

U svečanoj procesiji sa stjegovima svojih postrojba sudjelovali su i predstavnici 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ i 1. mb „Tigrovi“ Gardijske motorizirane brigade kao i don Milenko Majić, vojni kapelan Vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje i član Udruge Gromova.