Predstavljanje Zakona o obrani i službi u OS

0
1072

ZAGREB – Ministar obrane Ante Kotromanović predstavio je na današnjoj sjednici Vlade nacrte novih prijedloga Zakona o obrani i službi u Oružanim snagama. Pritom je Kotromanović istaknu kako je dosadašnje Zakone o obrani pregazilo vrijeme i rade dosta štete.

Nacrtom prijedloga Zakona o obrani uređuje se nadležnost Hrvatskog sabora, Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade, Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga. Kotromanović je istaknuo kako za Zakon ne trebaju dodatna sredstva te kako će se sve financirati iz postojećeg proračuna.

„Ovaj zakon će nam omogućiti da radimo, da dišemo, sve to ćemo raditi u koordinaciji s Predsjednikom Josipovićem”, kazao je Kotromanović te je dodao kako je Hrvatska jedina država koja ima odredbu o radnom vremenu vojnika od osam sati.

„Mi smo jedino ministarstvo koje mora unaprijed izdvojiti sredstva zbog tužbi koje zna da će izgubiti. Sada smo to napokon riješili i radit će svi kad treba i kako treba. Bio sam vojnik sto godina i prošao sam stotine straža… Ovim zakonom ćemo se modernizirati i uskladiti s NATO-om, da napokon radimo vojničke poslove. Pa mi smo do sad morali plaćati stražara da radi vikendom”, zaključio je Kotromanović.

www.portal53.hr

 

NACRTI PRIJEDLOGA ZAKONA :

Izvor: www.morh.hr

Nacrt Prijedlog zakona o obrani

Nacrt Prijedlog zakona o službi u Oružanim snagama Rrepublike Hrvatske

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here