PREDSTAVLJANJE ROMANA DRAGOVOLJCA ANTUNA JOZINGA

0
930

U dvorani male scene Pučkog otvorenog učilišta Hrvatskog doma u Petrinji u četvrtak 27. prosinca 2012. godine s početkom u 18,00 sati, dragovoljac i ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“, Antun Jozing, nakon Zagreba predstavit će i u Petrinji svoj roman „Mrtvi se ne vraćaju“. Jozing u romanu opisuje događaje i borbe za i oko Viduševca u ljeto 1991. godine.

„Želim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, 2. gardijske brigade Gromovi, nazvana “Mambe”, s našim zapovjednikom, sa svim dečkima koje sam upoznao , bila je moj dosanjani san…“

Grad Petrinja, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i pisac Antun Jozing  pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje ove knjige.

Pozivamo veterane i dragovoljce Domovinskog rata, posebno ratne veterane 2. gardijske brigade Gromovi da se odazovu ovom događaju u što većem broju. 
Nakon predstavljanja knjiga će se moći i kupiti.

Nakladnik romana je Hrvatska kulturna zaklada – Hrvatsko slovo.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here