Pozivnica za 20. obljetnicu akcije „Vihor“

0
4787

 

Povodom 20. obljetnice ratne akcije „Vihor“, na spomeniku poginulim braniteljima u Šišincu nadnevka 13. prosinca 2011. (utorak) u 11.00 sati Klub Udruge ratnih veterana domovinskog rata 102. brigade HV i predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ zajedno s obiteljima poginulih pripadnika položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na 19 poginulih branitelja u akciji „Vihor“. Iza polaganja vijenaca, u 11,15 sati u župnoj crkvi sv. Marte u Šišincu služit će se sveta Misa zadušnica za poginule branitelje u ovoj akciji. Svetu Misu predvodit će don Milenko Majić, vojni kapelan vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje.   
Istog dana u 18.30 u crkvi svetog Križa u Zagrebu (Siget) služit će se sv. Misa zadušnica za sve poginule branitelje 102.br. HV.

Pozivamo sve Gromove, posebno pripadnike OKB-a i nekadašnjeg 2. OMB-a, da nazoče ovoj komemraciji u kojoj ćemo odati dužno poštovanje žrtvi ovih 19 poginulih branitelja, a među njima i četvorici poginulih pripadnika nekadašnjeg 2. OMB-a, odnosno oklopno mehanizirane bojne 2. „A“ brigade ZNG-a (Siniša Janić, Damir Sajko, Pave Žgela i Damir Pokić) ,te pripadnicima 1. pb, Mladenu Kušaru i 3. pb, Milanu Turkalju, poginulima u toj akciji na potezu Slana-Glinska Poljana.

URV 2. gbr „Gromovi“

P.S. izvješće sa obilježavanja će te vidjeti u narednim vijestima..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here