Poziv za upis u vojnu evidenciju

0
1011

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 1996. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju, jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju, a sukladno Zakonu o obrani.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati putem roditelja ili članova uže obitelji. Također, sukladno Zakonu o obrani, na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani (“Narodne novine” broj 73/13) uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljne informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite na poveznici.

 

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here