Poziv na sudjelovanje u anketi ZUV HGP-a „Kohezija i grupni procesi kod branitelja“

0
1116

Prenosimo vam zamolbu za sudjelovanje u projektu ZUV HGP-a. Određeni broj članova URV 2. gbr Gromovi sudjeluje u ovom projektu od njegove prve faze realizacije. U ime ZUV HGP-a zamoljavamo ratne veterane Gromove za sudjelovanje u što većem broju u trenutačnoj fazi ovoga projekta.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi krenuo je  s testiranjem u sklopu istraživačkog projekta kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim studijima, Društvenim institutom Ivo Pilar i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Kako bi rezultati bili valjani, potreban nam je što veći broj sudionika, stoga vas ovim putem pozivamo da se uključite u naš projekt i svojim sudjelovanjem pomognete u poboljšanju percepcije hrvatskih branitelja u čitavom društvu.

 U istraživanju „Kohezija i grupni procesi kod branitelja“ nastoji se dobiti uvid u razumijevanje grupnih procesa među braniteljima. Naime, provedena istraživanja pokazala su da su veze između osoba koje su zajedno prolazile kroz ratna, a time često i traumatska iskustva, jedne od najdubljih veza koje pokazuju iznimne ljudske kapacitete za suosjećanje i nesebično pomaganje. Na temelju spoznaja o vezama i grupnim procesima kod branitelja mogu se definirati načini na koje će se unutar bilo koje zajednice stvoriti i održati osjećaji povezanosti, zajedništva, međusobne podrške i odgovornosti jednih prema drugima, što je u središtu interesa suvremenih psiholoških studija ljudske suradnje

 Ispunjavanje upitnika traje oko 25 minuta i zadovoljava sve etičke standarde psihološke struke. Sudjelovanje je u upitniku anonimno te Vas molimo za potpunu iskrenost. Sami podaci dobiveni u istraživanju neće biti dostupni niti će se na bilo koji način koristiti izvan ovog istraživačkog projekta.

 Izuzetno nam je važno da anketu ispunite do kraja stoga vas iskreno molimo da budete strpljivi i popunite odgovore na sva pitanja.

 Zbog iznimne važnosti istraživanja i dobrobiti koju možemo ostvariti dobivenim spoznajama, neizmjerno bismo Vam bili zahvalni kada biste poduprli naše istraživačke napore i sudjelovali u ovome istraživanju te ovaj poziv proslijedili svim vašim poznanicima koji su hrvatski branitelji.

 Za sve dodatne informacije i pitanja, slobodno se obratite voditelju projekta na e-mail: igor.miklousic@pilar.hr

 Anketu možete ispuniti klikom na ovaj link :

http://edu.surveygizmo.com/s3/1591639/Upitnik-do-ivljaja-domovinskog-rata

Više o svemu na http://garda.com.hr/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here