Poziv na odavanje počasti poginulim Gromovima na ličkom bojištu 1991. godine

Gromovi_2.gbr_1.pb_2.7.91.Ljubovo

Povodom 25. obljetnice sudjelovanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ u obrani Domovine na ličkom bojištu 1991. godine i 25. godišnjice pogibije njenih pripadnika, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ upriličit će u srijedu 6. srpnja 2016. godine na Ljubovu i Korenici prigodno odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 2. gbr Gromovi, satnicima Peri Juriši i Ivici Kolaru, poginulima u akciji na ovom bojištu 6. srpnja 1991. godine.

Pozivamo veterane 2. gardijske brigade Gromovi da zajedno s obiteljima poginulih odamo počast našim poginulim pripadnicima Brigade i zahvalimo im na žrtvi vlastitog života podnesenoj za svoj narod i Domovinu .

Program će se odvijati po slijedećem rasporedu:

11,00 sati             Polaganje cvijeća i paljenje svijeća te molitva za poginule, spomen                            ploča ( 3 km iza sela Vukava iz pravca Ličkog Osika,                                                odnosno 3 km prije sela Vukava iz pravca Ljubova)

12,00 sati             Sveta misa zadušnica – župna crkva svetog Jurja u Korenici

13,30 sati             Objed, obitelj Hodak, Grabovac

Molitvu za poginule branitelje kod spomen ploče predvodit će vojni kapelan don Milenko Majić i služiti Svetu Misu zadušnicu u koreničkoj župnoj crkvi.