Poziv na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 17. i 18. studenog u Zagrebu.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pod sloganom ”I reći ću vam samo još jednu stvar: ZAPAMTITE VUKOVAR” 17. studenoga građani mogu upaliti svijeće duž zagrebačke Ulice grada Vukovara u 18 sati i prisustvovati središnjem događaju u 18.30 kod KD-a ”Vatroslav Lisinski”. Na Dan sjećanja, 18. studenogasveta Misa služit će se u crkvi Svete Matere slobode na Jarunu u 19 sati.

Na Dan sjećanja 18. studenog u 19 sati na poziv i poticaj Zagrebačke nadbiskupije, sudionici i organizatori okupljaju se na svetoj Misi, za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i cijele Domovine, u crkvi Svete Matere Slobode na Jarunu, iza čijeg oltara se nalazi kenotaf s popisom svih žrtava iz Domovinskog oslobodilačkog rata. Nakon svete Mise održava se koncert pod nazivom ”Zapamtite Vukovar” uz sudjelovanje Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, Zbora i orkestra Policijske akademije, Klape Sv. Mihovil MUP-a Republike Hrvatske i drugih brojnih poznatih hrvatskih glazbenih i dramskih umjetnika.

Obilježimo i ove godine dostojanstveno Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje!