Poziv na obilježavanje Dana neovisnosti RH i 22. obljetnice sudjelovanja Gromova u obrani Karlovca

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske Udruga ratnih veterana2. gardijske brigade Gromovi  obilježit će 22. obljetnicu sudjelovanja Gromova u borbenim djelovanjima na Karlovačko-dugoreškom bojištu i 22. obljetnicu obrane Karlovca na Turanjskom mostu.

Pozivamo ratne veterane 2. gbr i članove Udruge ratnih veterana 2. gbr „Gromovi“ da svojom nazočnošću uzveličate proslavu Dana neovisnosti RH i da svi zajedno odamo počast poginulim hrvatskim braniteljima posebno se prisjećajući sedmorice pripadnika 3. pješačke bojne 2. gardijske brigade Hrvatske vojske poginulih u obrani Karlovca i Duge Rese tijekom 1991. godine.

Obilježavanje u organizaciji URV 2. gbr Gromovi Podružnice Karlovačke županije održat će se u utorak na Dan neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada 2013. godine po slijedećem programu:

10,00 sati            Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen ploče poginulim                               braniteljima u Domovinskom ratu na Turnju (Karlovac),

11,00 sati          Sveta misa za poginule, umrle i nestale Gromove, i sve hrvatske                                branitelje, crkva sv. Vida, Ladvenjak,

13,15 sati          Prigodni program povodom 22. obljetnice borbenih djelovanja                                   Gromova na Karlovačko-dugoreškom bojištu i obrane Turanjskog                               mosta , Dom mjesnog odbora Selišće-Ladvenjak.

Zajednički domjenak i druženje.