Poziv na obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije

0
1260

Svečanost obilježavanja Dana branitelja Zagrebačke županije održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2013. godine u općini Pokupsko s početkom u 10,00 sati. Pozivamo članove Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i ratne veterane 2. gbr „Gromovi“ da sukladno mogućnostima, oslanjajući se na vlastite prijevozne kapacitete nazoče ovoj svečanosti.

Također sukladno mogućnostima dođimo u prikrivnim odorama s oznakama 2. gbr ili majicama Udruge i  okupimo se u Pokupskom ispod zastave 2. gardijske brigade.

Program događanja:
9:00     Okupljanje uzvanika iza zgrade Općine Pokupsko
10:00   Postrojavanje postrojbi
10:20   Obraćanje uzvanika
11:00   Sveta Misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom
12:00   Odavanje počasti poginulim braniteljima spuštanjem vijenaca u rijeku Kupu
13:00   Neformalno druženje uz rijeku Kupu

 

Županijska skupština Zagrebačke županije na sjednici skupštine 19.   ožujka 2013. godine proglasila je 27. lipanja Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, toga dana 1991. godine na pokupsko je bojište raspoređena 2. Brigada Zbora narodne garde i počela je djelovati na prvoj crti bojišnice uz Kupu. Inicijativu za utvrđivanjem Dana hrvatskih branitelja pokrenuo je Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije, koji će biti i nositelj obilježavanja koje će se svake godine održavati u drugom gradu ili općini na području županije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here