Poziv na hodočašće u Mariju Bistricu

0
1321

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 25. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Hodočašće će se održati u nedjelju, 1. listopada 2017. godine.

Kao i prethodnih godina očekuje se da će, uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija Republike Hrvatske, uključujući i Grad Zagreb, za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta – za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo po jedan autobus s 50 hodočasnika.
Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama su područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno djelatnici Ministarstva u županijskim centrima za psihosocijalnu pomoć u županijama u kojima nije ustrojena područna jedinica.
Područna jedinica, odnosno djelatnik Ministarstva u centru za psihosocijalnu pomoć u županiji, u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, organizira odlazak na hodočašće najviše 50 osoba iz redova braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata.

Do 7:45 sati planiran je dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu
U 10:15 sati je početak koncelebrirane sv. mise koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić
Od 12:30 sati je podjela toplog obroka hodočasnicima
U 15:00 sati je početak Križnog puta
Odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice predviđen je u popodnevnim satima.

izvor:https://branitelji.gov.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here