Poziv na 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici za osobe s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

0
598

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji sa Vojnim ordinarijatom RH organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Hodočašće će se održati u nedjelju, 2. listopada 2022. godine.

Ministarstvo hrvatskih branitelja osigurati će odlazak (prijevoz autobusima) na hodočašće za najviše 50 osoba sa područja Grada Zagreba/zagrebačke županije.

Sukladno programu okupljanje hodočasnika je u kongresnom prostoru crkve na otvorenom do 8:00 sati, Križni put je u 8:30 sati do kada svi hodočasnici moraju sjediti na svojim mjestima, sv. Misa je u 10:00 sati, a potom slijedi zajednički objed (podjela graha). Završetak hodočašća i odlazak iz Svetišta planiran je oko 14:00 sati.

Za hodočasnike će se osigurati topli obrok i pitka voda nakon sv.mise te paketi s hranom u povratku iz Marije Bistrice.

Molimo Vas kao predstavnika udruge da nas u najkraćem roku, a najkasnije do četvrtka, 29. rujna 2022. godine obavijestite o:

1.broju članova koji bi sudjelovali u hodočašću,

2.njihovim osobnim podacima (imena i prezimena, datumi rođenja, OIB te brojevi telefona)

3.odredite među sudionicima osobu koja će biti predstavnik grupe.

Među hodočasnicima mogu biti zastupljene sve kategorije sudionika Domovinskog rata: hrvatski branitelji, dragovoljci, hrvatski ratni vojni invalidi, obitelji smrtno stradalih i zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Mjesto i vrijeme polaska su parking iza Cibone u ulici Florijana Andrašeca. Okupljanje hodočasnika je od 5,30 do 6,00 za kada je predviđen polazak prema Mariji Bistrici.

Molimo Vas da nam gore tražene podatke dostavite putem broja telefona 01/3658- 011 ili 01/3658-013 ili na e-mail adresu jadranka.brekalo@branitelji.hr.

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here