POZIV GROMOVINA I SVIM BRANITELJIMA NA KORIZMENI SUSRET U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

0
1108

 

Zagrebačka nadbiskupija sudjeluje u poticaju okupljanja u zagrebačkoj prvostolnici različitih skupina vjernika. Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije odlučio je da se u petak, 15. ožujka 2013. godine, u zajedničkoj molitvi i misnom slavlju okupe hrvatski branitelji, udovice hrvatskih branitelja, ratni vojni invalidi i članovi obitelji branitelja. Pozvani od Zagrebačke nadbiskupije i osobno od koordinatora iz nadbiskupije vlč. đakona Bože Šutala, obavješćujemo i pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da se po mogućnosti i sa članovima svojih obitelji, u zajedništvu s ostalim braniteljima i članovima njihovih obitelji okupimo na ovome događaju. Prošle godine se na Korizmenom susretu okupio veliki broj ratnih veterana Gromova, a članovi URV 2. gbr Gromovi su uz članove obitelji poginulih branitelja, hrvatske generale, ratne vojne invalide i druge branitelje bili čitači na postajama križnog puta. I ove godine Gromovima je dana počast čitanja na postaji križnoga puta i misnom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici. Zahvaljujemo se Gromovima koji su prihvatili službu čitanja na ovom korizmenom susretu.

Sukladno zamolbi organizatora zamoljavamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da na ovaj susret, sukladno mogućnostima dođu u svojim vojnim odorama (prikrivna, službena ili svečana).

Susret započinje okupljanjem ispred katedrale u 17,00 sati, nakon čega u 17,30 sati slijedi pobožnost križnog puta koji predvode članovi braniteljskih udruga.
U 18,00 sati biti će euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajamo:

“Spominjući se očitovanje ljubavi I žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedoćenja svih nas pred kušnjama našeg hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima.Srdačno pozivamo sve vjernike da se pridruže tom Susretu ted a zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here