Poziv Gromovima – Zajedno i dostojanstveno za istinu

0
963

U organizaciji Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge specijalne policije i svih braniteljskih udruga, u četvrtak 15. studenoga održat će se zajednička potpora hrvatskih branitelja i građana, hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Program počinje u 17 sati okupljanjem ispred spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na zagrebačkom Mirogoju i polaganjem zajedničkog vijenca u spomen na sve poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu.  Potom će branitelji zapaliti 400 svijeća i krenuti u mimohod do Trga bana Josipa Jelačića, odnosno zagrebačke katedrale gdje će u 19 sati biti služena sveta misa. Nakon Mise, objedinjeni u cjelonoćnom bdijenju i molitvi za istinu, branitelji i građani dočekat će 16. studenoga u 9 sati na Trgu bana Josipa Jelačića izricanje pravomoćne presude generalima Gotovini i Markaču. (prijenos će biti omogućen na velikom videozidu).

Pozivamo sve ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“, članove Udruge RV 2. gbr „Gromovi“ i Udruge „Crne mambe“, kao i članove vaših obitelji, članove obitelji poginulih Gromova i građane, da se priključe potpori našim generalima; mimohodu, svetoj misi, bdijenju i molitvi te dostojanstvenom čekanju izricanja presude ma kakva ona bila. Pozivamo sve Gromove, osobito one sa šireg zagrebačkog područja da se u četvrtak 15. 11. 2012. u 17 sati okupimo zajednički ispod naše brigadne zastave na groblju Mirogoj ispred spomenika “Glas hrvatske žrtve-zid boli“ od kuda ćemo zajedno sa svim braniteljima iz cijele Hrvatske krenuti u mimohod do katedrale, sudjelovati na svetoj misi, bdijenju i čekanju izricanja presude 16.11. u 9 sati.  Sukladno mogućnostima poželjno je obući se u vojnu odoru, bilo službenu ili prikrivnu, svakako ponijeti i beretku. Ukoliko netko nema odoru, neka ponese kapu ili beretku kao znak pripadnosti 2. gardijskoj brigadi „Gromovi“.

 

Ne samo da su bili s nama, oni su nas vodili, oni su naši ratni zapovjednici… Pružimo im potporu, izrecimo hvalu i pomolimo se za oslobađajuću presudu, jer znamo da je ona jednina pravedna. Generali Ante Gotovina i Mladen Markač zaslužili su i više…

 

Upravni odbor URV 2. gbr „Gromovi“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here