Poziv Gromovima “I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR”

Već tradicionalno u organizaciji Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje, branitelji, djeca i građani grada Zagreba u spomen na poginule i nestale žrtve Vukovara i Škabrnje pale svijeće i lampione duž cijele ulice grada Vukovara u Zagrebu. Ove godine u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje uključilo se preko 30 braniteljskih udruga grada Zagreba. Po prvi puta uključuju se i udruge ratnih veterana 1. i 2. gardijske brigade, „Tigrovi“ i „Gromovi“. Pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“, članove URV 2. gbr „Gromovi“ i Udruge „Crne mambe“ da se u subotu, 17. studenoga 2012. godine u 17,45 sati okupe zajedno s ratnim veteranima „Tigrovima“na parkiralištu pokraj zagrebačkog gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1), od kuda ćemo krenuti na paljenje lampiona duž ulice grada Vukovara i sudjelovati u prigodnoj komemoraciji čiji program vam dostavljamo u nastavku.  Potrebno je ponijeti najmanje po jedan lampion. Slijedećega dana u nedjelju 18. studenoga u 19 sati, pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ koji nisu u mogućnosti ići na komemoracije u Vukovar i Škabrnju da sudjeluju na Svetoj Misi za žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske koja će se služiti u zavjetnoj crkvi „Sveta Mati Slobode“ u Zagrebu, Jarun 1. Organizator zamoljava nazočnost ratnih veterana na Misi u vojnoj odori. Nakon Mise u 20,00 sati bit će održan koncert “Bogu i Domovini”. Po okončanju koncerta bit će druženje branitelja u velikoj dvorani crkve. Na navedene aktivnosti možete povesti članove svojih obitelji.

____________________________________________________________________________________________

KLUB VETERANA 148. br. HV

ZAGREB – TRNJE

Ur. Br.: 295/2012.

U Zagrebu 15. studenog 2012.

–  P r o t o k o l  –

Poštovani,

Šaljemo Vam protokol obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara  –  Škabrnje u Zagrebu koji će se održati u SUBOTU 17. studenog i u NEDJELJU 18. studenog 2012. godine.

OBILJEŽAVANJE

DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA  –  ŠKABRNJE

U ZAGREBU

REDOSLIJED DOGAĐANJA

Subota  17.11.2012.

Prostor između kolnika ulice Hrvatske Bratske Zajednice,

južno od ulice grada Vukovara.

18.00          – Organizirano jednakovremeno paljenje lampaša na cijeloj dužini ulice grada Vukovara sa jedne i druge strane prometnice

18.05.             – polazak kolone motorista od Trešnjevačke tržnice prema Pešćenici i natrag

do 18.30.       –  dolazak svih sudionika na prostor kod dvorane  V. Lisinski – djece, pješaka i motorista.

“I reći ću vam samo još jednu stvar

ZAPAMTITE VUKOVAR”

INSTRUMENTALI ORKESTRA HRVATSKE VOJSKE

18.35                  – ZAPOČINJE PROGRAM PALJENJA LAMPAŠA U SVJETLOSNOJ INSTALACIJI I DONOŠENJE VUKOVARSKOG SVJETLA MIRA

završetak – PJESMOM:  ZDRAVO MARIJO –   Svih nazočnih  –

OBILJEŽAVANJE

DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA – ŠKABRNJE

U ZAGREBU

REDOSLIJED DOGAĐANJA

Nedjelja  18.11.2012.

Župna crkva Sv. Mati Slobode, Jarun 1

MOLIMO, NAZOČNOST HRVATSKIH BRANITELJA, U ODORAMA HRVATSKE VOJSKE  ili HRVATSKOG REDARSTVA  (javiti očekivani broj nazočnih)

do 18.25 sati dolazak najavljenih dužnosnika ili izaslanika i smještaj u rezervirane klupe.

18.30             – Krunica hrvatskih branitelja

18.50              – zajednički ulazak u koloni, u crkvu Sv. Mati Slobode, hrvatskih branitelja –  časnika, dočasnika i vojnika u odorama i njihovih gostiju

19.0                     – Sv. Misa za žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske

20.00       – Koncert: “Bogu i Domovini”,    voditeljica: Lejdi Oreb

Po okončanju koncerta druženje u velikoj dvorani crkve Sv. Mati Slobode

NAPOMENA:

Na obilježavanju nije predviđeno obraćanje državnih, gradskih dužnosnika niti gostiju.