Povodom Dana grada Velike Gorice položeni vijenci i svijeće za poginule branitelje

Grad Velika Gorica danas slavi svoj Dan te su tim povodom jutros kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, svečano položeni vijenci i upaljene svijeće.

Počast Velikogoričanima koji su u borbi za slobodnu Hrvatsku položili svoje živote, danas su iskazali predstavnici Gradske uprave predvođeni gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, njegovim zamjenikom Nevenom Karasom, članovi Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na čelu s predsjednikom Darkom Bekićem, ptedstavnici gradskih tvrtki.

Vijence su položili i predstavnici političkih stranaka, predstavnici braniteljskih udruga i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Plemenite opčine Turopoljske na čelu sa županom Jurjem Odrčićem. Također, predstavnici policije, vatrogasaca i vojske.

Povodom Dana Grada svim građanima Velike Gorice, svim Turopoljcima čestitke je uputio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Odali smo upravo počast svim velikogoričkim braniteljima zbog kojih danas možemo živjeti u slobodi i demokraciji te slaviti na blagdan naše zaštitnice sv. Lucije, Dan svoga grada. Sve Velikogoričane i Velikogoričanke neka svjetlo svete Lucije vodi u njihovom životu. U blagoslovu u miru i u ljubavi želim od srca sretan Dan našeg grada, naše Velike Gorice-poručio je gradonačelnik.

Obilježavanje Dana grada nastavljeno je tradicionalnom svetom misom u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, nakon čega slijedi svečana Sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se dodijeliti javna priznanja za ovu godinu. U 18 sati Plemenita opčina Turopoljska održat će tradicionalno spravišće, a proslava Dana grada završit će se koncertom Jelene Rozge na Trgu Stjepana Radića.

UIZVOR: https://www.vgdanas.hr/grad/foto-povodom-dana-grada-polozeni-vijenci-i-svijece-za-poginule-branitelje/