Potpora ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu

0
954

Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno međutim. Kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza tada prestaje objektivnost.

Ne odobravamo ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje pošto  to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti niti obući Hrvatsku odoru a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku upleće i članove naših obitelji.

ZUV HGP daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatramo da su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Državu Hrvatsku. Saborski zastupnik pokreće pitanje „Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja te ga odmah nazivaju „uhljebom“  Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja pogotovo javno eksponiranih trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku?

Oprostite gospodo ali to zadovoljstvo Vam nećemo priuštiti!

Predsjednik ZUV HGP-a , Miljenko Kolobarić

 

 

Pismo potpore povodom nedavnih medijskih napada ministru hrvatskih branitelja uputila je i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

 

 

Poštovani godpodine ministre,

Ovim putem nedvojbeno jasno i glasno dajemo Vam maksimalnu potporu u radu Ministarstva hrvatskih branitelja na čijem ste čelu i Vama osobno te svim Vašim naporima koje činite za sve hrvatske branitelje.

Najoštrije osuđujemo svaku vrstu napada na čovjeka, a posebno na branitelje koji su se borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku i temelj su sveg hrvatskog.

Nikako ne možemo razumijeti, a još više odobriti sve učestalije napade na nas hrvatske branitelje, govor mržnje i ponižavanje, a još manje napade na našu svetinju, obitelj što je nedopustivo.

Sloboda govora i izražavanja zajamčena je Ustavom RH no to nikome pa niti novinarima ne daje za pravo da zlorabe to pravo, iznose neistine i insinuacije protiv bilo koga. Ponosni smo što smo hrvatski branitelji, ponosni smo na našeg ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, heroja Domovinskog rata, zapovjenika i generala HV.

Trud, rad i požrtvovnost ministra Medveda je neupitna, sretni smo da imamo takovoga ministra stoga imate našu potporu, na Gromove uvijek se možete pouzdati.

„ …. dati dio sebe, dati ga drugom, ljudski je i nježno i nikada nam ne uzima onoliko koliko nam vraća.“ Tomas More.

S poštovanjem

URV 2. gbr Gromovi

P r e d s j e d n i k

umirovljeni pukovnik

Ivan Krupec, mag.ing.agr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here