Podružnica Krapinsko-zagorske županije održala redovni izvještajni Zbor

0
1001

U Jurjevcu URV 2. gbr Gromovi, Podružnica Krapinsko-zagorska županije u petak 26. veljače 2016.g. održala je redovni izvještajni Zbor podružnice  za rad u 2015.g. Na početku Zbora himnu  Republike Hrvatske  otpjevala je Jill-Letizia Kantolić, a  minutom tišine odana počasti poginulim Gromovima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku RH dr. F. Tuđmanu.  Na  Zboru kao dragi gosti  ispred predstavnika lokalne  vlasti  bio je nazočan župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar i zamjenik gradonačelnika  Krapine gospodin Branko Varjačić.   Svojom nazočnošću Zbor  su uveličali  i  predstavnici braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije, predsjednik udruge Ivan Krupec s članovima Upravnog odbora udruge i predstavnici podružnica URV 2. gbr Gromovi. Zbor je vodio  tajnik udruge Branko Kolarić kao predsjednik radnog predsjedništva s članovima radnog predsjedništva   gospodinom Stjepanom Dušom i Ivanom Taradejom.

Predsjednik podružnice Zdravko Curman  Zboru je podnio izvješće o radu podružnice u 2015.g.  U izvješću predsjednik je temeljito iznio aktivnosti koje je podružnica sprovela u 2015.g. s napomenom da  su  uspješno sproveli  zacrtane planove rada za 2015.g. Ivan Premrl rizničar podružnice  podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2015.g.  detaljno su izneseni podaci o prihodima, rashodima i stanjem na računu podružnice zaključno s 31.12.2015.g. Podnesena izvješća jednoglasno su usvojena od strane Zbora.  Zdravko Curman predsjednik podružnice Zboru je iznio prijedlog  plan rada i financijskog plana proračuna podružnice za 2016.g. a koji su  usvojeni od strane Zbora. Zbor je razriješio Ivana Oreškog dužnosti  člana u Upravnom odboru podružnice te za novog člana Upravnog odbora izabrao Stjepana Ferka.

Prigodnim riječima Zboru se obratio predsjednik URV 2. gbr Gromovi Ivan Krupec, zahvalio se na doprinosu podružnice u radu udruge.  Iznio je da je ponosan što je podružnica zaživjela i ostvarila dobre  rezultate u kratkom vremenu svoga postojanja i što je uspjela uspostaviti dobru komunikaciju s lokalnim vlastima i institucijama ali i s drugim braniteljskim udrugama toga područja. Predsjednik je napomenuo da nas ove godine čeka velika jubilarna obilježba 25. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade, te pozvao  članove da se uključe u pripremu i provedbu iste, kako bi tu obilježbu što kvalitetnije i dostojanstvenije obilježili.

Zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić  pohvalio je suradnju grada i podružnice u proteklom periodu. Iznio je da je  podružnica prepoznata u sredini kojoj djeluje i da od  grada Krapine podružnica uvijek ima potporu te da će i u narednom periodu grad pomoći podružnici u njihovom radu.

Prigodnim riječima nazočnima na Zboru obratio se župan Željko Kolar čestitao na radu u proteklom periodu članovima podružnice, iznio da županija stoji na raspolaganju Gromovima kao i svim hrvatskim braniteljima. Te da će se založiti da se uvijek nađu sredstva za potporu radu braniteljskih udruga koje provode kvalitetne programe.

Na kraju predsjednik Zdravko Curman sa suradnicima u ime podružnice uručio je zahvalnice Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini za pomoć prilikom ustrojavanja podružnice.

Po završetku Zbora veterani Gromova i njihovi gosti nastavili su zajedništvo uz prigodnu okrjepu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here