Podružnica Smž-e, URV 2. gbr Gromovi održala je redovni izvještajno-izborni Zbor

0
1574

 

U Petrinji 26. siječnja 2019. godine u prepunoj sali  POU Hrvatski dom, održan je redovni Izvještajno-izborni Zbor Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi, Podružnice Sisačko-moslavačke županije.

Zbor su svojim dolaskom uveličali;  predsjednica županijske Skupštine Sisačko-moslavačke županije gospođa Ivanka Roksandić, đakon Vjekoslav Uvalić i ravnatelj POU Hrvatski Dom Petrinja Milan Herceg. Te dragi gosti iz braniteljskih udruga; predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Siska gospodin Željko Gršić, predstavnici Udruge Crne mambe predvođeni predsjednikom Ivicom Šafarićem,  predstavnici Udruge ratnih veterana 57. SAMBA „Marijan Celjak“ koje je predvodio gospodin Marin Jakopović, predstavnicu Udruge SJP „Osa“ Sisak, predstavnici URVDR Općine Martinska Ves predvođeni predsjednikom Zlatkom Petkovićem, predstavnici HVIDR-e Grada Petrinje predvođeni predsjednikom Antunom Pintarom, Zlatko Iskrić predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata  Grada Petrinje. Zboru su nazočili i predstavnici podružnica Udruge; Karlovačke predvođeni predsjednikom Milanom Valentićem, Zagrebačke predvođeni Franjom Mlinarićem, Krapinsko-zagorske predvođeni predsjednikom Zvonimirom Kantolićem.

Predsjednik podružnice Nenada Bužanić, otvorio je izvještajno izborni Zbor podružnice, prigodnim riječima pozdravio poštovane goste i braću po oružju iz braniteljskih udruga i veterane Gromova. Zboru su podnijeta izvješća o radu u 2018. godini kao i izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2018. godini. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena od Zbora.

Ovo je bio i izborni Zbor, za novog predsjednika izabran je ponovno Nenad Bužanić, za dopredsjednika izabran je Branko Kolarić, te za članove Upravnog odbora izabrani su: Tonček Pavičić, Ivica Matković, Srečko Letica, Drago Kovačević, Ivo Šterk i Predrag Begić.

Novo izabrani predsjednik Zboru se zahvalio na ukazanom povjerenju, te pozvao sve veterane Gromova da se što više uključe u rad podružnice. Ja i moji suradnici, članovi Upravnog odbora,  nastavit ćemo s aktivnim radom podružnice što je moguće kvalitetnije, iznio je Bužanić.

Zboru je prezentiran dugoročni Plan rada i financijski proračun podružnice za 2019-2022. godinu, te je isti i jednoglasno usvojen.

Prigodnim riječima Zboru se obratio predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Željko Gršić, zaželjevši podružnici uspjeha u daljnjem radu i ostvarenje svih zacrtanih planova.

Zboru se obratio i đakon Vjekoslav Uvalić, uz izražene čestitke novoizabranom vodstvu podružnice, zaželio je uspjeh u daljnjem  radu Gromovima. Pozvao na jačanje  zajedništva svih hrvatskih branitelja te istaknuo važnost vjere i duhovnosti u svakodnevnom radu i životu čovjeka.

Predsjednica županijske skupštine gospođa Ivanka Roksandić,  u prigodnom obraćanju čestitala je udruzi Gromova na njihovom predanom radu u proteklom periodu. Zahvalila se Gromovima što neumorno čuvaju  spomena na Domovinski rat i njeguju  spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.  Istaknula je da su vrata županije uvije otvorena za udrugu Gromova ali i za sve udruge proistekle iz Domovinskog rata. Županija posebno vodi računa o rješavanju problema hrvatskih branitelja i stradalnika. Važno je na mlade generacije neumorno prenositi vrijednosti Domovinskog rata, vaša udruga to čini, to treba nastaviti raditi i u budućnosti,  istaknula je gospođa Roksandić. Novo-starom izabranom predsjedniku i novo izabranom vodstvu podružnice Urv 2. gbr Gromovi, poželjela je mnogo uspjeha u radu i puno ostvarenih projekata u narednom periodu.

Upravni odbor podružnice Sisačko-moslavačke županije  donio je Odluku da se zaslužnim pojedincima i članovima podružnice za rad i potporu podružnici u 2018. godini dodjele nagrade i priznanja.

Za nesebičnu potporu podružnici Monografiju je na poklon dobio đakon Vjekoslav Uvalić. Za zalaganje u provedbi aktivnosti i marljiv rad u 2018. godini na poklon Monografiju 2. gbr Gromovi dobila je članica podružnice Jasminka Uroić-Tonćina i član podružnice Milan Kosić.

Priznanje za požrtvovan rad tijekom 2018. godine dobili su članovi Ivica Matković i Ivica Koren.

Krunoslav Došen dobio je Zahvalnicu za požrtvovan rad na dužnosti dopredsjednika podružnice u mandatnom razdoblju 2015.-2019. godina. Zahvalnicu je za požrtvovan i marljiv rad u Upravnom odboru na dužnosti (2009.-2018.)  tajnik  podružnice Branko Kolarić.

Nakon službenog dijela izvještajno-izbornog Zbora nastavljeno je druženje veterana Gromova i gostiju u opuštenoj i ugodnoj atmosferi.

foto: F. Mlinarić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here