Podružnica Krapinsko-zagorske županije, URV 2. gbr Gromovi, održala je redovni izvještajno-izborni Zbor

0
1269

U Krapini 15. veljače 2019. godine održan je redovni Izvještajno-izborni Zbor Podružnice Krapinsko-zagorske županije, URV 2. gbr Gromovi.

Zboru su svojim dolaskom uveličali: župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine gospodin Zoran Gregurović, predsjednik Udruge Crne mambe gospodin Ivica Šafarić sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije, predsjednik URV 2. gbr Gromovi Ivan Krupec sa suradnicima te predsjednici i njihovi suradnici iz Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke podružnice.

Predsjednik Krapinsko-zagorske podružnice Zvonimir Kantolić, otvorio je izvještajno izborni Zbor podružnice. Prigodnim obraćanjem Kantolić je pozdravio poštovane goste i sve prijatelje iz braniteljskih udruga i suborce veterane Gromova.

Zbor je nastavljen u radnoj atmosferi, podnijeta u izvješća o radu i financijskom poslovanju podružnice u 2018. godini, predložen je Prijedlog plana rada i financijski proračun za 2019. i 2020, godinu. Sva podnijeta izvješća i Plan rada za 2019. i 2020. godinu su jednoglasno usvojena od strane Zbora.

Kako je ovo bio i izborni Zbor podružnice, za novog predsjednika podružnice  ponovno je izabran Zvonimir Kantolić. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Zdravko Curman, Stjepan Duš, Ivan Premrl, Mirko Buzina, Stjepan Vučilovski, Ivan Taradej, Franjo Mušica, Slavko Belanović, Mario Horvat i Zlatko Ljubić.

Zvonimir Kantolić, novo izabrani predsjednik podružnice zahvali se na ukazanom povjerenju, te iznio da podružnicu čekaju novi izazovi i dosta aktivnosti u narednom periodu. Zamolio je sve članove podružnice da se aktivno uključe u rad podružnice, zahvalio se svima koji ulažu svoj trud i vrijeme u provedbu aktivnosti podružnice. Posebno se zahvalio gradonačelniku  Grada Krapine Zoranu Greguroviću i županu Krapinsko-zagorske županije Željku Kolaru na potpori koju je imao do sada prema podružnici,  te se nada da će ta potpora ostati i u budućnosti.

Zboru se prigodnim riječima obratio predsjednik URV 2. gbr Gromovi Ivan Krupec, čestitao novo izabranom vodstvu podružnice na čelu s predsjednikom Zvonimirom  Kantolićem. Krupec je iznio da URV 2. gbr Gromovi ove godine u Krapini planira obilježiti 28. obljetnicu ustrojstva 2. gbr Gromovi. Načelno smo već pripremili okvir obilježavanja, s Gradom Krapinom i županijom Krapinsko-zagorskom radimo i komuniciramo oko pripreme obilježavanja da to učinimo zajednički na najvišoj mogućoj razini, iznio je Krupec.

 Prigodnim riječima Zboru se obratio i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, uz čestitke izabranom vodstvu podružnice zaželio je uspjeh u radu u narednom periodu. Grad Krapina i gradska uprava uvijek su na raspolaganju hrvatskim braniteljima i našim udrugama koje djeluju na području grada, kazao je Gregurović. Čast mi je što su Gromovi ove godine izabrali da u Krapini obilježe svoju obljetnicu ustrojstva legendarne 2. gbr Gromovi, već smo obavili neke razgovore i u narednom periodu učinit ćemo sve da obilježavanje ove obljetnice bude na najvišoj mogućoj razini, jer  Gromovi zasigurno to zaslužuju rekao je gradonačelnik.

Čestitajući novo izabranom vodstvu podružnice prigodno obraćanje započeo je hrvatski branitelj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Vaša podružnica izrazito je vrijedna i marljiva u svome radu, sa skromnim sredstvima uspijevate sprovesti veliki broj aktivnosti a što je moguće kada se radi timski i s velikom ljubavlju prema tome to što radite. Nadalje, župan Kolar nastavio je: izuzetno mi je drago da je Udruga izabrala da ove godine 28. obljetnicu ustrojstva 2. gbr Gromovi obilježite ovdje u Hrvatskom zagorju, Gradu Krapini.

Da županija je uvijek tu za naše hrvatske branitelje, u proračunu su osigurana sredstva za rad udruga i njihove projekte i programe. Ovdje sada mogu  javno reći da će županija biti pokrovitelj vašeg obilježavanja u Krapini i dati će maksimalnu potporu da se to obilježavanje održi na visokoj razini na zadovoljstvo svih naših branitelja Gromova ali i lokalne zajednice. Zagorje i Zagorci, dali su veliki obol u Domovinskom ratu, iako se malo o tome  govori ali naš doprinos za našu Domovinu zasigurno je veliki i služi nam na čast.  Mi Zagorci, posebno možemo biti ponosni na to da je prvi predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni Zapovjednik OSRH u Domovinskom ratu bio naš Zagorac dr. F Tuđman,  iznio je župan Kolar.

Podružnica je odlučila zaslužnim za požrtvovan rad i zalaganje te nesebičnu potporu Krapinsko-zagorskoj podružnici u proteklom periodu dodijeliti priznanja. Tako su za rad i potporu podružnici priznanja primili: župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, članovi podružnice: Zdravko Curman, Josip  Mezdjić, Franjo Mušica i tajnik URV 2.  gbr Gromovi Branko Kolarić.

Po završetku službenog dijela Zbora, veterani Gromova i njihovi gosti nastavili su druženje u ugodnoj atmosferi.

Tekst: B. Kolarić, foto: N. Bužanić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here