Podružnica Karlovačke županije održala je redovni izvještajni Zbor podružnice

Dana 19. siječnja 2018.godine, u mjesnom domu “Ribarići“  u Ogulinu, Udruga ratnih veterana 2. gbr Gromovi,  Podružnica karlovačke županije, održala je redovni Izvještajni zbor za 2017. godinu.  Zbor je započeo rad intoniranjem hrvatske himne, te minutom tišine za sve poginule i nestale pripadnike 2. gbr Gromovi  kao i za sve hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Nakon toga izabrano je radno predsjedništvo od tri člana: Ivica Batarilović predsjednik, Albert  Sabljak i Zdenko Filipčić – članovi, dok je za zapisničara izabran Dražen Marčić. Gospođa Rasema Dorma  podnijela je izvješće verifikacione komisije.

Predsjednik Podružnice gospodin  Milan Valentić pozdravio je obitelji poginulih Gromova nazočne na zboru, uvaženog gosta  saborskog zastupnika gospodina Tomislava Lipošćaka – izaslanika župana karlovačke županije, te braniteljske udruge koje su bile gosti na zboru: URV 1. gbr.”Tigrovi” i Braniteljsku udrugu policijske ispostave Barilović (BUPIB), kao i izaslanstva “Gromova” Sisačko moslavačke i Krapinsko zagorske županije te izaslanika predsjednika URV “Gromova” Ivana Krupeca, gospodina Slavka Franca, kao i same članove Podružnice. Predsjednik Valentić podnio je izvješće o radu Podružnice za 2017.godinu, te plan rada i financijski proračun za 2018. godinu., a gospodin Romano Neralić je podnio financijsko izvješće za 2017. godinu.  Sva podnijeta izvješća su jednoglasno usvojena.

Po završetku dnevnog reda Zboru su se obratili: u ime domaćina gospodin Stanko Turković, zatim gospodin Tomislav Lipošćak, predstavnici udruga 1. gbr Tigrovi i BUPIB, te gospodin Slavko Franc. Svi oni su zahvalili na pozivu te zaželjeli uspješan rad Podružnici u nadolazećim godinama. Prije samog završetka podijeljene su zahvalnice: Daliboru Grdiću, Nikoli Puškariću, Marijani Puškarić, Biserki Turković te Sanji Paušić koji su svojim radom pomogli da se ovaj Zbor održi. Članovi podružnice Damir Maćešić i Huse Lulić dobili su priznanja za svoj rad u udruzi. Po završetku svečanog dijela članovi Podružnice i njihovi gosti su se zadržali u ugodnom druženju na domjenku koji su priredili domaćini, članovi udruge s ogulinskog područja i njihove obitelji.

tekst i foto: Dražen Marčić