Početak rada u Krapinsko-zagorskoj županiji

U sklopu projekta Budimo zajedno (UP.02.2.2.10.0034), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, započet je rad u zadnjoj županiji projekta, Krapinsko-zagorskoj. Sam projekt obuhvaća tridesetak korisnika pretežito s ruralnih područja Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

U projektnom elementu Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti pokrenuta je stavka pod imenom Osobni pomoćnik/ca 4 koja se tiče pružanje usluga za korisnike (hrvatske branitelje) s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krajem listopada 2020. zaposlena je osobna pomoćnica Biserka Curman. Zaposlenica ima četri korisnika koje obilazi jednom tjedno. Zbog problema pronalaska korisnika projekta u ovoj županiji zaposlena je samo osobna pomoćnica. Preostala gerontodomaćica je zato zaposlena u Saborskom gdje je bilo više potrebnih korisnika, uz potvrdu Posredničkog tijela razine 2. Radi se o Sanji Matovini koja je zaposlena početkom rujna 2020.godine. Obilazit će tri korisnika (od čega dvojicu dva puta tjedno). Time su zaposlene sve osobe iz elementnih projekata gerontodomaćin/ica i osobnih pomoćnika/ica. Trajanje posla obje zaposlenice bit će do završetka projekta, to jest do veljače 2022.

Prema opisu stavke u projektu osobni pomoćnik/ca pruža pomoć pri administrativnim poslovima u kućanstvu, pratnja pri odlasku liječniku i ostali poslovi vezani uz osnovne ljudske potrebe.